Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pomalé načítaní Windows po výměně procesoru

Zdravím, včera jsem měnil svůj dvoujádrový procesor Intel Celeron G530 za Intel Core I5-2400 @3.10Ghz. Když se mi načítá Windows je to o hodně pomalejší než s předchozím procesorem. Když se načítá plocha, jako první se mi načte Advance System Care - monitor výkonu a zaráží mě, že vytíženost procesoru se pohybuje od 3% do 35%.

Moje aktuální parametry:

Operační systém: Windows 10 x64
CPU: Intel Core I5-2400 @3.10Ghz
GPU: ATI Radeon HD 6670 1GB
RAM: 12GB

Nevíte, co může způsobovat toto náhlé zpomalení ? Díky za nějakou odpověď.

Předmět Autor Datum
• Zacni nastavenim v BIOSe na "Load Default" a zrovna se poceste podivej na tvou dosavadni verzi "BI…
XoXoChanel 06.08.2015 00:49
XoXoChanel
jako první se mi načte Advance System Care - monitor výkonu a zaráží mě, že vytíženost procesoru se…
lední brtník 06.08.2015 02:33
lední brtník
nastavení taskmgr.exe zvládneš: zobrazit procesy všech uživatelů, setřídit podle %cpu, zobrazit slou…
TheAzerCZ 06.08.2015 15:21
TheAzerCZ
RAM na žádný výkon nejezdí. Co všechno se spouští při startu a na vytížení CPU ve správci úloh ses d…
karel 06.08.2015 15:48
karel
Já nechápu, proč se mám pořád dívat do Správce úloh. Jakmile se mi načítá plocha, procesor má zatíže…
TheAzerCZ 06.08.2015 17:06
TheAzerCZ
Advanced System care - je sračka prvej triedy na znicenie si systemu. Take programi na akoze zvyseni…
human0id 06.08.2015 17:34
human0id
Podívej se, nepoužívám "Turbo Boost", ASC používám pouze na čištění PC - opravy registru, mazaní nep…
TheAzerCZ 06.08.2015 19:41
TheAzerCZ
Po té výměně udělej reset Biosu, už se to výše psalo.
Ivan1 06.08.2015 20:23
Ivan1
Já ti dám takový číštění PC až ti bude blbě, to jako čekáš že nějakým programem který vytvořil nějak…
PreeSorCZE 06.08.2015 23:43
PreeSorCZE
Děti to kradou, takže co nezlikviduje ten program, dorazí crackem. poslední
karel 06.08.2015 23:47
karel

• Zacni nastavenim v BIOSe na "Load Default" a zrovna se poceste podivej na tvou dosavadni verzi "BIOSu" a zda vyrobce nenabizi novejsi pro mozny UPdate.
• Potom, zda-li jde jen o nacitani plochy, duvody muzou byt ruzne, doporucil bych zmerit vykon tvého nového CPU, pomoci "BENCHMARK, STRESS CPU" nastrojem.

jako první se mi načte Advance System Care - monitor výkonu a zaráží mě, že vytíženost procesoru se pohybuje od 3% do 35%

shitový adv sys car vykopej z pc - hned klesne vytížení cpu a přestane se dál rozdrbávat systém.
na sledování vytížení neslouží jedno barevné číslo ve zbytečném programu pro debilní děti, ale podíváš se rovnou do správce úloh (procesy), co to způsobuje.

nastavení taskmgr.exe zvládneš: zobrazit procesy všech uživatelů, setřídit podle %cpu, zobrazit sloupec pid a příkazový řádek, roztahat šířku sloupců ať to přečteš.
neběží tam vir bitcoin miner z uložto?
os w10: nekomentuju, nevím jak zas ms dojeb... správce úloh a je mi to jedno.

základní deska zná nový procesor a rozumí si s tou směskou ramek?

vytížení taky může souviset s mizernou instalací ovladačů: čert ví, jakou parodii na chipset-driver obsahují w10 pro tvůj (starší?) chipset. rozhodně tě nepodezřívám, že bys jako první stahoval ovladač od výrobce, to uživatelé atrap (adv carů) nedělají ani náhodou.

nastavení taskmgr.exe zvládneš: zobrazit procesy všech uživatelů, setřídit podle %cpu, zobrazit sloupec pid a příkazový řádek, roztahat šířku sloupců ať to přečteš.
neběží tam vir bitcoin miner z uložto?

No, jde hlavně o to, že při startu Windows, CPU ani RAM nejede na více než čtvrtinu svého výkonu. To způsobuje extrémně pomalé načítání oproti předchozímu CPU.

Advanced System care - je sračka prvej triedy na znicenie si systemu.
Take programi na akoze zvysenia vykonu pouzivaju male deti co su amateri v pocitacoch a dufaju ze budu mat turbo mašinu :-D
---
Ale kedze pouzivas take blbosti tak tipujem ze si tiez amater a tym padom si myslim ze si sa do vymeny CPU nemal pustat lebo si mozno tak aj nieco zle dal = napriklad chladič zle osadil.

Podívej se, nepoužívám "Turbo Boost", ASC používám pouze na čištění PC - opravy registru, mazaní nepotřebných souborů a hlavně Iobit Uninstaller.
Já nechápu, co tu všichni (promiňte) žvatláte o zvýšení výkonu pomocí ASC. Kruci, můj problém je, že při načítání plochy se nevyužívá celý CPU.

BTW, ten procesor jsem neměnil já!

Já ti dám takový číštění PC až ti bude blbě,
to jako čekáš že nějakým programem který vytvořil nějaký opravdu chytrý člověk který věděl že dnešní generace dětí se honí za zrychlováním PC pomůže?

Ten debilní "čistič" se ti akurát spouští zbytečně při startu PC a to zpomaluje start vyžírá ti pamět RAM a něco málo z procesoru, nutí tě aby jsi opět vyčistil počítač a zakoupil si za tisíc nebo kolik ten bullshit stojí, maže BEZVÝZNAMNĚ registry, však až ti to smaže systémový registr to pak uvidím jak ti ten geniální program pomůže s reinstalací systému jo? Výměnu za to že ti to vyčistí 500mb z prohlížeče (nevím na co vám slouží ty 1024gb disky) které se zase zaplní historii,

a za vším stojí peníze a nenažranost autorů který tyto čističe vytvořili pro vysávání peněženek dnešních 12 letých dětí který prosí své rodiče aby dali 1 000 za nějaký ultra booster který v placené verzi zvýší výkon o 500% dámy a pánové.

Jestli chceš zrychlit PC tak se zbav NEDŮLEŽITÝCH služeb nebo programů který ti běží v správci úloh, a když pak budeš něco dělat na PC tak ten výkon který šel do těch čističů ti teď půjde do Windowsu a bude tím pádem plynulejší, vždicky po reinstalaci Windowsu si na stránce PC tuning najdu takový článek kde je vypsaná každá služba a co ta služba dělá a podle toho to povypínám následně neinstaluju žádné čističe a na žádný sekání si nestěžuju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru