Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem instalace windows

Při instalaci operačního syst.win xp na nový čistý SATA disk se vyskytly problémy s rozpoznáním disku.Mám zákl.desku GIGABYTE M61PM-S2,HDD WD Caviar 3,5 SATA 2/300 160GB,při instalaci windows nenašel žádné disky ani po nahrání ovladačů z diskety.V biosu jsem musel dát položku LOAD OPTIMAL DEFAULTS,potom windows disk našel,ale vypisuje ho jako IDE chanel 2 master.Přitom položka v biosu NV SATA RAID musí být disabled.NV SERIAL-ATA Controler mám enabled.Při přepnutí NV SATA RAID na enabled,bios disk rozpozná v RAIDU,ale windows ne.Podařilo se mi windows nahrát na tu položku LOAD OP.DEFAULT,ale nevím jestli to není jen ATA režim,windows vypisuje disk k odebrání v syst, liště.

Předmět Autor Datum
Zkus nastavit IDE Configuration (nebo IDE Operate mode či podobně) na Enhanced a Enhance suport mode…
Rce 26.03.2007 00:21
Rce
Díval jsem se do biosu a IDE Configuration ani podobná volba tam není.Ve Standard CMOS je IDE CHanel…
drahoš 26.03.2007 22:45
drahoš
Máš v Biosu nabídku Mód při nastavení bootu?
FRC 26.03.2007 23:18
FRC
Ne,pouze Hard Disk Boot Priority kde nejde nic nastavit a potom pořadí Bootu.Nabídku Mod nikde nemám… poslední
drahoš 26.03.2007 23:40
drahoš

Zkus nastavit IDE Configuration (nebo IDE Operate mode či podobně) na Enhanced a Enhance suport mode on nastavit na S-ATA. Některé boardy mají ještě v Integrater peripherals uveden Controler nějaké číslo (konkrétní číslo mi má skleróza vypařila) a má nastavení IDE nebo Disabled. Vyber Disabled.

Díval jsem se do biosu a IDE Configuration ani podobná volba tam není.Ve Standard CMOS je IDE CHanel Master 0 až 5,měl by auto rozpoznat IDE/SATA vypisuje IDE CHanel 0 Master-mechanika DVD-RW,IDE CHanel 2 Master - HDD W.D.160GB.Ve volbě Integrated Peripherals je pouze Serial-ATA RAID Config a v ní možnost NV SATA RAID function DISABLED/ENABLED.Další volba je NV Serial-ATA Controler mám all enabled.Jinak tu nic jiného kolem SATA nebo IDE není.Dík za odpověď.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru