Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem linux instalace - problem

urcite mas pravdu, ale jak sam vidis, jsem novacek a tady je prvni zadrhel a ja s nim nehnu.

urcite se jeste jedno na gentoo podivam, ale tady mam seznam toho, co potrebuju a nevi (zatim) jak resit:

1. ze zacatku urcite chci, abych mel dualboot a neprisel o win 10. uz to nevim jak udelat
2. jak jsem si zbezne cetl handbook, tak kompilace neni az takovy problem, resp. to tak vypada. ale nemam s tim zadne zkusenosti. mozna proto si nechci rozvrtat svuj pracovni nastroj.
3. az rozebehnu gentoo v textovem modu, potrebuju si tam dat a rozchodit nekolik pracovnich programu (vim, ze jsem to dokazal v kubuntu, ale dokazu to v gentoo? zrejme ano, v nem jde "vsechno", ale ja nejsem programator ani z leknuti:-)) ty programy co potreuju nejsou v zadnych repozitarich, jsou to velmi malo rozsirene programy a mam je primo od tvurce jako dalsich par 1000 uzivatelu. takze premyslim, jak je tam vubec budu pridavat. jeden program bezi pod javou a druhy je v balicku tar.gz
4. a jak jsem cetl o gentoo, nejsem si jisty, ze chci vsechno sam kompilovat - protoze v tuhle chvili o tom nic nevim.

to jsou samozrejme minusy. jako plus vidim to, ze jakmile vsechno rozchodim, nesahnu na to. pokud je to schudne, rad se do toho pustim. takze pokud zacnu od zacatku, dokazu dat vedle sebe gentoo a win 10 a pokud ano, jak?

jdu stahnout gentoo live DVD a odpoledne ho vyzkousim. ps: na to, ze je toho v gentoo tak malo mi prijde, ze live DVD je celkem dost velky. 3G pro 64bit? to je docela velka porce dat:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny