Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Existoval středověk?

K tomu kacířství.
V minulosti, kdy měla církev mnohem větší vliv, to bez problémů ustála a kacířů se elegantně za pomoci světské moci zbavila. Představ si, že by tomu došlo dnes, bylo by to doloženo "nezpochybnitelnými" důkazy a na veřejnost by se to dostalo dřív, než by to stačil Vatikán zamést pod kobereček. Stačilo by opravdu málo a katolická církev by se sesypala.

Ke knize.
A o to jde. Pokud by církev místo histerických reakcí typu zákazu vysílání filmu v některých zemích vysvětlila, že jde o fikci, zpochybnila nějaký centrální motiv filmu, bylo by to z mého pohledu mnohem šťastnější řešení. Takto si řekneš: Proč ta církev kolem sebe tak kope? Že by na tom bylo něco pravdy?

K ideálním věřícím.
Je to podobné jako s ideálním občanem v USA. Negramotný nepřemýšlející, dobře krmený a tím pádem spokojený volič ;-)
Zkus se zamyslet, kolik lidí ve tvém okolí z těch, kteří pravidelně chodí do kostela také o víře přemýšlí. Kolik z nich si s tebou popovídá a rozberou Šifru ML a budou schopni akceptovat i jiné názory. Zjitíš, že se jich pár najde, ale když to porovnáš se zbytkem, to procento nebude moc velké... A klidně můžeš vybírat mezi mladými, určitě tam bude nějaké katolické společenství.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny