Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tiskárna

Fax je dneska - a zvláště v soukromí - úplně k ničemu, to vůbec nevyužiješ. Nebo snad máš plánovaný nějaký jeho využití? Pokud nyní nevíš, jak fax využít, nekupoj ho, opravdu ho envyužiješ.
Se zasycháním inkoustu jsem se setkával dříve zejména u tiskáren HP. Před pár lety jsem si pořídil Canon Pixma MG5400, taky tisknu jen občas a nárazově (to jest někdy 5x do týdne po 1 až 10 stranách za den, někdy zase netisknu skoro celý měsíc), ale zatím mi ještě v Canonu nikdy inkoust nezaschl.

Musíš si ujasnit, jestli budeš potřebovat barevný tisk; pokud ne, pak bych doporučil naprosto jednoznačně černobilou laserovou multifunkci. Pokud ale barevný tisk potřebovat budeš, doporučil bych naopak inkoustovou multifunkci.
Ono totiž laser má samozřejmě nižší náklady na tisk, ovšem pokud Ti dojdou tonery, pořádně se prohneš - cena jedné náplně se pohybuje (dle značky a objemu) cca od 1000 do 1500 Kč; tedy při výměně všech 4 tonerů (černý, červený, modrý, žlutý) si připrav 4 - 6 tisíc, tedy téměř cenu nové tiskárny! Navíc zvláště u nejlevnějších tiskáren výrobci velice šetří, takže do nich dávají jen tzv. startovací náplně, které toho moc nepotisknou, takže první výměna tonerů Tě může potkat až překvapivě brzy (to samé samozřejmě platí i pro levné inkoustovky).
No a jakou značku? U inkoustovek jednoznačně něco od Canonu, u laserovek netuším...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny