Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SW pro prověření HW

Zdravím,
v poslední době mi začalo zamrzat PC, proto jsem se rozhodl, přeinstalovat WIN 7 na čisto, protože jsem to více než dva roky vůbec nepotřeboval. Přeinstalování OS však nepomohlo a tak chyba pravděpodobně bude v nějaké komponentě, ale vůbec mě nenapadá ve které.Proto bych se rád zeptal zda jsou nějaké prográmky, které by dokázaly odhalit v čem je zakopaný pes.
Zkoušel jsem speedfan, zda se něco nepřehřívá a tam se zdálo být vše v pořádku i při plném zatížení, další jsem zkoušel nějaký prográmek na HDD a i ten mi napsal že HDD je 100% funkční a teplotu má 35°C. Zamrzání nastává náhodně, ale přijde mi, že je častější když PC nic nedělá.Když jsem něco stahoval nebo měl zapnutý utorrent tak vydržel bez záseku celou noc. Když to zamrzne 3x a víc v blízké době za sebou tak po resetu kdy se počítač zapíná a pípne, tak zde to pípnutí podivně prodlouží a poté se hned zasekne. Abych to popsal citoslovci tak normální stav je: zapnu PC a udělá to *píp* a v tom špatném stavu to udělá *píííííííííííííííp* a černá obrazovka.
Poté většinou rezignuji a nechám PC odpočinout, později zas zapnout jde. V tomto mě napadlo, že chyba bude v základní desce, kamarád tvrdí že by to mohli být i RAMky.Rád bych to nějakým způsobem otestoval.

prosím o radu

Děkuji Honza

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny