Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SW pro prověření HW

Zdravím,
v poslední době mi začalo zamrzat PC, proto jsem se rozhodl, přeinstalovat WIN 7 na čisto, protože jsem to více než dva roky vůbec nepotřeboval. Přeinstalování OS však nepomohlo a tak chyba pravděpodobně bude v nějaké komponentě, ale vůbec mě nenapadá ve které.Proto bych se rád zeptal zda jsou nějaké prográmky, které by dokázaly odhalit v čem je zakopaný pes.
Zkoušel jsem speedfan, zda se něco nepřehřívá a tam se zdálo být vše v pořádku i při plném zatížení, další jsem zkoušel nějaký prográmek na HDD a i ten mi napsal že HDD je 100% funkční a teplotu má 35°C. Zamrzání nastává náhodně, ale přijde mi, že je častější když PC nic nedělá.Když jsem něco stahoval nebo měl zapnutý utorrent tak vydržel bez záseku celou noc. Když to zamrzne 3x a víc v blízké době za sebou tak po resetu kdy se počítač zapíná a pípne, tak zde to pípnutí podivně prodlouží a poté se hned zasekne. Abych to popsal citoslovci tak normální stav je: zapnu PC a udělá to *píp* a v tom špatném stavu to udělá *píííííííííííííííp* a černá obrazovka.
Poté většinou rezignuji a nechám PC odpočinout, později zas zapnout jde. V tomto mě napadlo, že chyba bude v základní desce, kamarád tvrdí že by to mohli být i RAMky.Rád bych to nějakým způsobem otestoval.

prosím o radu

Děkuji Honza

Předmět Autor Datum
tady to máš
paul 28.08.2015 11:46
paul
Tohle je celkem k ničemu, různí výrobci to mohou mít různě.
karel 28.08.2015 11:47
karel
Co se dá otestovat: RAM - programy GoldMemory nebo MemTest86+ (stáhnout ISO -> vypálit na CD/nahrát…
MachR55 28.08.2015 11:48
MachR55
V tomhle otestuješ všechno vypal v ISO souboru.www.ultimatebootcd.com
sambilionk 28.08.2015 12:06
sambilionk
seznam hw včetně zdroje je tajný, je tajný, je tajný. poslední
lední brtník 28.08.2015 12:50
lední brtník

Co se dá otestovat:
RAM - programy GoldMemory nebo MemTest86+ (stáhnout ISO -> vypálit na CD/nahrát na flash -> nabootovat, nechat běžet více průchodů, ideálně přes noc)
HardDisk - utilitou z webu výrobce disku (stáhnout ISO -> vypálit na CD/nahrát na flash -> nabootovat). Informativně lze zjistit zdraví disku kontrolou statusu S.M.A.R.T. (umí např. CrystalDiskInfo, HDTune)
Vše ostatní (deska, zdroj, grafika, další přídavné karty) je nutno otestovat výměnou, případně zprovozněním v jiném PC.

V Tvým případě to tipuju na zdroj, může to být ale i deska - čili zkus nejprve vyměnit zdroj za jiný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru