Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo Ideapad yoga 2 13 - problém s windows 10

Pokud jsem se dobře díval, Lenovo u Yogy 2 nemá žádné ovladače pro Win10. Z toho plyne, že opravdu nemusí vše fungovat korektně, tedy doporučuji s Win10 zatím počkat, než budou ovladače - tedy jestli vůbec budou, že.
Co se týče rozlišení obrazovky - správné zobrazení je samozřejmě 100%, tj. originální velikost, 1:1. A že je pak písmo prťavé a vše je malé? Samozřejmě, co bys taky chtěl po 13" obrazovce. Ta zkratka DPI znamená "dot per inch", čili počet obrazových bodů na palec. Je jasné, že když budeš mít vedle sebe 13" a 17" obrazovku, obě se stejným rozlišením (dejme timu 1920x1080 bodů), je velikost bodu u 13" obrazovky menší a tedy se na 1 palec vejde více těchto bodů => menší obrazovka má vždy větší hustotu DPI, než velká. Je to tedy HW záležitost. Průser nastává tehdy, když zvolíš příliš malý displej pro příliš velké rozlišení, což je Tvůj případ. Pak musí přijít na řadu SW berlička - zvětšení v nastavení Windows. Pokud zvolíš 150%, dojde k tomu, že se uměle zvětší písmo tak, že když předtím zabíralo na výšku třeba 8 obrazových bodů, po zvětšení už bude mít 12 bodů na výšku. Samozřejmě ale - protože je to SW záležitost - může dojít ke zkreslení a rozmazání, protože se vlastně přepočítává 1 pixel na 1,5 pixelu, což moc dobře nejde.
Něco o tom si můžeš přečíst třeba zde: Můj život s vyšším DPI na notebooku. Najdeš tam i nějaké rady, co se s tím dá dělat (třeba i to, že zvětšení 150% je ta nejhorší možná volba).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny