Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo Ideapad yoga 2 13 - problém s windows 10

Ahoj, nedávno jsem si pořídil notebook Lenovo Ideapad yoga 2 13 s dotykovou obrazovkou a momentálně se na něm snažím vyřešit dva problémy.
Koupený notebook měl v sobě operační systém Windows 8.1.
Poté co ale vyšel upgrade na windows 10 rozhodl jsem se ho nainstalovat. Po instalaci windows 10 bylo vše v pořádku, systém běžel hladce, ale když jsem zkoušel jak reaguje dotyková obrazovka, našel jsem takový problém. Notebook špatně reaguje na dotyk. Když chci na něco ťuknout musím to udělat několikrát, nebo když chci například v prohlížeči sjet na stránce víc dolů obraz se začně divně kousat a počítač si začne dělat co chce,spouští úplně jiné věci než na které jsem poťukal prstem. Nejvíc mě to štve u dotykové klávesnice, kdy některá písmenka na dotyk reagují a některá zase ne.Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače grafiky ale nepomohlo to a problém přetrvává. Také jsem zkoušel hledat nějaké jiné drivery na oficiálních stránkách lenova, ale nicco by mohlo s tímto problémem souviset jsem nenašel. Přeinstaloval jsem taký celý Windows 10 ale je to pořád stejné. Myslím si, že není chyba v počítači ale v OS protože když jsem dotykové ovládání zkoušel na windows 8.1 vše šlapalo jak má. Já se ovšem k tomuto systému nechci vracet a věřím že to půjde vyřešit.
Druhý problém mám s rozlišením obrazovky a velikostí aplikací a textu.
Mám nastaveno doporučené rozlišeni a velikost textu a dalších položek na 150%. Systém win 10 se mi zbrazuje ostře a zdá se že tohle je opravdu to správné nastavení, ale když si naistaluju nějaký program (instaloval jsem například Eset a Skype)zobrazení těchto aplikací je špatné. Písmo není ostré, je rozmazané a hůř čitelné. Když ale změním velikost textu, aplikací a dalších položek na 100% všechno je v pohodě a zobrazuje se jak má. Ale chápejte že na 13 palcovém displeji je potom vše malé a špatně ovladatelné. A tak se chci prosím zeptat zda nemáte s tímto problémem nějaké zkušenosti ? Na fórech jsem se dočetl že je problém s DPI. Tomuhle já ale až tak nerozumím..
Přidávám ještě hardwarovou konfiguraci PC:
Intel core i5
4GB RAM
500 GB SSD disk
Byl bych moc rád, za vyřešení problému, abych počítač mohl co nejdříve používat.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny