Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna procesoru u notebooku

Na to nejde jednoznačně odpovědět. Pokud je procesor v patici, tak by se vyměnit dal, ovšem podstatný detail je v tom, zda ten procesor samostatně seženeš, zda to bude podporovat BIOS toho notebooku, zda je napájení a chlazení toho notebooku dimenzováno na případné vyšší TDP. Stejný podmínky jsou i v případě, že je procesor připájen a tam je to ještě horší, že BGA procesor bude mít k dispozici jen značkový servis a zapomeň na to, že ti to vymění za 2 kila. Možná tak za dva litry (náklady na pájecí infrastanici, servisáka, logistika okolo) a k tomu přičti cenu za nový procesor.
Podporu jednotlivých CPU jednotlivých řad notebooků často nezná ani značkový servis, jsou různé revize desek pro různé procesory a zda to tam skutečně pojede, tak to ví snad jen designeři těch motherboardů, ve výrobě to osadí podle seznamu součástek a v servisu mění vadné komponenty za identické nové.

Takže i kdybys novej procesor sehnal, tak ti to udělá akorát neznačkovej servis (znáš takovej?) a na tvoje riziko, že můžeš mít místo notebooku mrtvou kočku. Bude to stát nejmíň polovinu ceny toho notebooku. Stojí ti to za to?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny