Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vše ohledně mobilu.

2. Stejne jako se vypali LCD displej, kdyz bude trvale zapnuty s jednim nemenym obrazem, tak se to stane i u AMOLED. Rozdil je v tom, ze LCD proslo dlouhym vyvojem a za tu dobu se to povedlo znacne omezit a dobu prodlouzit. AMOLED je novejsi technologie, takze tam to neni tak vybrousene. U AMOLED je navic nevyhoda, ze modra barva ma nejnizsi zivotnost (10x mensi oproti ostatnim barvam) a potom zacne ztracet na intenzite. Takze je dobre nemit tapetu modrou.
V praxi mam Samsung Omnia II s AMOLED, kupoval jsem ho pred 6 lety, z toho byl intenzivne pouzivan 3 roky, ted uz jen lezi v supliku, ale displej neni vypaleny a barvy se mi zdaji stejne dobre jako na zacatku pouzivani, asi tam nejaky pokles kvality bude, ale je neznatelny.
Z toho teda plyne, ze si nejake starosti ohledne AMOLED delat nemusis, zivotnost smartphonu je mensi nez omezena vydrz displeje.

3. Novinky se obvykle predstavuji v unoru v Barcelone (casto i predvyrobni vzorky, realna dostupnost je behem jara az leta) a potom ruzne behem podzimu, vyrobci se snazi nasadit nejakou novinku tak, aby tim pokryli svou sanci prodat s blizicimi se vanoci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny