Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Opakované zlyhanie Upgradu z Win 7 Home Premium na Win 10

Dobrý večer,

mám notebook Sony VAIO s OS Win 7 Home Premium a rozhodol som sa pre jeho bezplatný upgrade na desiatku. V polovici augusta (nechcel som ísť do toho okamžite po vydaní) som si systém rezervoval prostredníctvom možnosti „Získať Windows 10“ na lište, zadal platný e-mail (okamžite bol úspešne zaevidovaný) a trpezlivo čakal na prebehnutie Upgradu, ale nič sa nedialo v PC ani na maili.

Dnes ráno som otvoril Windows Update a zistil , že každý deň po spustení PC dôjde k záhadnému zlyhaniu aktualizácie na Win 10 (aspoň tak sa zobrazuje v zozname sťahovaných aktualizácií). Ostatné aktualizácie pritom fungujú bez najmenších problémov (a nebolo ich málo).

Má v takomto prípade zmysel čakať, kým sa ozve Microsoft s oznamom, že Upgrade je dostupný, alebo sa oplatí stiahnuť Win 10 vo vlastnej réžii a nainštalovať ho prostredníctvom obrazu z USB? A čím môže byť spôsobené uvedené zlyhanie?

Záverom by som rád podotkol, že v každom prípade chcem zachovať nastavenia a aplikácie zo sedmičky (som si vedomý, že v niektorých prípadoch - Centrum médií a pod. - to možné nebude) a získal slovenskú lokáciu systému.

Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď.

Předmět Autor Datum
Záverom by som rád podotkol, že v každom prípade chcem zachovať nastavenia a aplikácie zo sedmičky…
virten 06.09.2015 19:59
virten
Tak taky počítej s tím, že s největší pravděpodobností budeš mít Windows 10 s chybama a různýma buga…
martin94 06.09.2015 20:46
martin94
Bez upgrade a aktivace nebudeš mít s čistou instalací Windows aktivované. Pokud je chceš jen vyzkouš… poslední
Jan Fiala 06.09.2015 20:56
Jan Fiala
Sony upgrade na Windows 10 nepodporuje. VAIO je spíš designová věc než cokoliv jiného.
Jan Fiala 06.09.2015 20:00
Jan Fiala
Sony upgrade na Windows 10 nepodporuje. VAIO je spíš designová věc než cokoliv jiného. Ďakujem pekn…
martin94 06.09.2015 20:44
martin94

Záverom by som rád podotkol, že v každom prípade chcem zachovať nastavenia a aplikácie zo sedmičky

Tak taky počítej s tím, že s největší pravděpodobností budeš mít Windows 10 s chybama a různýma bugama, které jsou příčinou právě toho, že neprovedeš čistou instalaci. Toto ti píšu jen pro to, aby jsi tu po týdnu nezakládal další topic, jak jsou desítky na hovno a jak ti támhleto a tamto nefunguje.

Tak taky počítej s tím, že s největší pravděpodobností budeš mít Windows 10 s chybama a různýma bugama, které jsou příčinou právě toho, že neprovedeš čistou instalaci.

Možno sa napokon predsa len rozhodnem pre čistú inštaláciu aj z dôvodu, ktorý uviedol kolega nižšie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru