Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CPU nebo GPU

Coze chces vlastne vedet?

Soucasna sestava je pouzitelna a optimalni na vsechno. Pokud dokoupis dle tveho vyberu desku + procesor + pameti zvysis procesorovy vykon, pokud dokoupis novou grafickou kartu, zvysis graficky vykon. Preci musis vedet sam, co potrebujes. Jestli honis benchmarky nebo proste chces zvysit vykon pocitace celkove, kup jak desku + procesor + pamet, tak i novou grafickou kartu.

S vyberem je trochu potiz, R9 380 od MSI je levna a kvalitni karta, ktera si poradi na fullHD s vetsinou her, GTX970 rovnez od MSI je o poznani drazsi a take kvalitni a poskytuje uz docela ultimatni vykon, pokud teda nechces hrat na frkulinskych 4K. Podle meho se jedna o dve nejlepsi karty v soucasne dobe v pomeru vykon/cena, musis sam vedet kolik do toho chces vrazit a jak az moc vykonou kartu potrebujes.

Jeste poznamka k pametem: Co na pocitaci delas tak super narocneho, ze potrebujes 16GB RAM? Ptam se proto, ze krome serveroveho a pracovniho vyuziti neznam nic co by vyuzilo vic jak 8GB pameti, vlastne spis 4GB, ale davam do PC 8GB, aby byla rezerva do budoucna.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny