Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno gtx 560 ti přehřívání jádra - chladič je studený

Čau, koupil jsem grafickou kartu MSI GTX 560 Ti s chladičem Arctic Accelero Xtreme II Plus. Problém je v tom, že v zátěži se během několika sekund teplota vyšplhá z cca 33°C (taktová je teplota v idle) na 90+°C. Tady je screen: http://s29.postimg.org/7ntlh1s13/prehrivani.jpg
Karta se podtaktuje, spadne ovladač, teplota spadne, obnoví se ovladač, teplota se vyšplhá hned na 90+° a tak pořád dokola.
Když šáhnu při teplotě jádra přes těch 90°C na žebrování, nebo na heatpipe chladiče skoro ihned u místa styku chladiče s jádrem, tak je heatpipe i žebrování úplně studené.
Když šáhnu zezadu PCB karty do míst, kde se nachází jádro, tak tam neudržím prst ani sekundu - je tam opravdu těch 90°C - tím chci říct, že čidlo ukazuje správně.
Chladič je nasazen správně, úplně doléhá (již jsem montoval několik chladičů na grafické karty a vždy bez problému správně). Nanášel jsem novou teplovodivou pastu - je jí tam akorát - pěkně úplně tenká vrstvička po celé ploše.
Takže podle mě je problém v přenosu tepla mezi jádrem a tím kovovým "krytem" co na něm je, na který se dává chladič. Co myslíte vy, je to možné? Mám zkusit zapnout kartu bez chladiče a šáhnout na ten "kryt"?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny