Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Modra obrazovka smrti nejde zapnut pc

W10 sice nepoužívám, ani nikdy nebudu, ale má údajně jednu potvrzenou "specialitu" hodnou své pověsti.
Aby si se dostal do nouzového režimu, musíš prvně nastartovat systém a nastavit to až tam a restartovat.....působivé v okamžiku, kdy systém nastartovat nelze...sebejistota MS v tomhle případě doslova zaráží

Nouzový režim se dá ale vynutit, pokud restartuješ PC v průběhu zavádění OS (v tvém případě ještě před tím, než to vyhodí BSOD). Mělo by to rovnou do něj po restartu naběhnout nebo zobrazit nabídku. (neověřeno)

Chyba znamená, že systémový proces/službu nezbytnou pro spuštění systému se nezadařilo načíst a systém proto nelze spustit.
tzn, že by se měla v ideálním případě vyřešit opravou systémových souborů.

Základem je tedy dostat se (nějak) do nouzového režimu a z příkazového řádku spustit:

sfc /scannow

- příkaz provede kontrolu systémových souborů a nahradí je v případě problému jejich původní kopií, uloženou na disku. Pokud kopie souboru na disku chybí, je potřeba ji ale zavést z CD, což bude asi u tebe problém...

Pokud se nezadaří, z pohledu funkčnosti OS nic jiného nezbude, než zprovoznit DVD mechaniku nebo koupit novou a ten shit buďto znovu nainstalovat (naformátovat disk,čistá instalace), nebo si nainstalovat raděj W7 nebo nejlépe XP a být o5 pánem svého PC.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny