Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rada ohľadom nákupu grafiky do staréhoPC/PC za 1000€

Zdravím

Potreboval by som prosím vás poradiť pretože som v rozpoložení čo ďalej.
Pár dní dozadu mi na mojom PC odišla grafika.

Moja zostava 5 rokov stará cca
Zdroj: CoolerMaster bronze 650W
Doska: ASUS pbh67-M
Grafika:ASUS 560GTX - nefunguje
HDD:Western Digital Green WD10EARS 1 TB 64 cache asi 5400RPM
RAM:6GB - 3x2GB Kingston KVR1333D3S8N9

Mám v hlave 2 možnosti tá prvá je kúpiť grafiku ktorá by bola o niečo lepšia ako tú čo som mal nech je to možné nazvať "upgradom" našiel som si niečo takéto:
https://www.alza.sk/gigabyte-gt-730-ultra-durable- 2-2gb-gddr5-d1774601.htm#popis

Ale čo som pozeral mala tá moja grafika šírku zbernice 256 a táto má iba 64 vôbec mi tie čísla nič nehovoria mohol by mi niekto vysvetliť o čo sa jedná. Poprípade vybrať podobnú alternatívu ? Na tej 560 čo som mal mi šlo MGS V na vysokých cca 40fps a tým že hrajem na PC hry ale nejdem žiadné bomby na ultra 60 FPS, by mi stačilo niečo takéto.

Druhá možnosť je si vybrať úplné nové PC , kedže na tom starom mi môžu odchádzať behom času veci a aby som nevyhadzoval peniaze zbytočne.

Ak zavrhujete prvú možnosť , mohol by mi niekto pomôcť vyskladať PC 1000€ (poprípade 1200€ ak by to bol markantný výkon)? Jednalo by sa ohľadom PC čisto na hry, bez OS, bez monitoru a asi nepotrebujem ani dvd mechaniku. Mal by som ho zas na nejakých 5 rokov.
Taký dotaz by som mal všade počujem že Nvidia je lepšia aj intel a že AMD je shit ktorý ževraj cez zimu zahreje a ešte aj viac elektriny spapá. To som ale počul viac menej z úst ľudí ktorí si kupuju hotové PC zostavy z eshopov a vedia akurát tak cracknúť hru . Je pravda že by som mal radšej v PC Nvidiu pre lešpiu orientáciu v PC ale nechám na vás odborníkov , ak bude pre mňa AMD lepšia vezmem si to k srdcu. Nevadilo by ak by som si nechal Windows 7 kvôli nejakému Direct XY ?

Dúfam že som to napísal správne podľa kurikula.
ďakujem za váš čas, Špek.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny