Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapnutí externího disku spustí PC

Ahoj, tak jsem z toho jelen. Když u vypnutého PC (klasicky přes start-vypnout) zapnu externí disk připojený přes USB 2 pomocí EASY IDE (el. napájení vlastní, nezávislé na USB), zapne se PC, nastartují Windows XP Profi a může se začít makat. Na externím disku není systém, pouze uložená data avi, mpeg a fotky. Nestačím se divit a ptám se, čím to asi může být způsobené?
MB Asus P5W DH de luxe, Pentium E 6300.
Na otázku proč u vypnutého PC zapínám externí disk odpovídám, že to bylo náhodou při oslnění sluncem v domnění, že disk vypínám.

Předmět Autor Datum
Mohlo to udělat automatické probouzení při signálu z USB. Prozkoumat Power Management v BIOSu a tam…
Rce 06.04.2007 01:19
Rce
Tak v biosu jsem - pokud já mohu posoudit - nenašla nic, co by to automaticky startovalo. Místo Wake…
Eva K 06.04.2007 02:02
Eva K
Byl počítač i zdroj od toho disku krmen z jedné a té samé zásuvky? Mohl by být rozdílný potenciál nu…
Rce 06.04.2007 02:18
Rce
Tak provedena změna krmení u napájení disku - ze sólo zásuvky přemístěn do panelu s přepěťovou ochra…
Eva K 06.04.2007 02:35
Eva K
Zatím nespím, kontroluji pracovní výkazy a (nad docházkou jsem zlámal hůl - syna donutit přijít do p…
Rce 06.04.2007 02:42
Rce
No, syna ožeň s nějakou semetrikou a bude vystaráno, otázkou zůstává, zda nějaká blbá docházka stojí…
Eva K 06.04.2007 02:52
Eva K
tohle prkno se dodává s dálkovým USB ovladačem, který umí probudit PC i z vypnutého stavu. Takže si…
touchwood 06.04.2007 07:22
touchwood
No vida, tak už se blížím! Jen ten ovladač nikdy nebyl použit, je stále v krabici v původním stavu.… poslední
Eva K 06.04.2007 11:17
Eva K

Mohlo to udělat automatické probouzení při signálu z USB. Prozkoumat Power Management v BIOSu a tam zejména Wake-up events (nebo jak se tomu nadává - teď nemůžu do toho koukat :-)). Též mohl zapojením USB disku vzniknout nějaký zákmit, který to spustil. Na otázku co s tím odpovídám, že nic :));-).

//Edit: Nebo ty fotky a videa byly tak žhavé... :-D

Tak v biosu jsem - pokud já mohu posoudit - nenašla nic, co by to automaticky startovalo. Místo Wake-up events je Power on by ..cokoliv ... disabled.
Jinak ten USB disk to startuje když ho zapínám i vypínám. No, budu s tím počítat, ale mám trochu mrazení, zda je uvnitř vše OK ohledně napájení.
A nevím, co je " Bios EHCI Hand-Off Enabled" - tedy to EHCI.(European Health Consumer Index to asi nebude, že..)

Byl počítač i zdroj od toho disku krmen z jedné a té samé zásuvky? Mohl by být rozdílný potenciál nuláků ve dvou různých zásuvkách a to by bylo docela nebezpečné. Zapínání všelijakých přístrojů může dělat divy. Zkus, jestli to dělá, i když je počítač zastrčen do zdi úplně jinde (použij prodlužku). Uvnitř počítače to asi bude v pořádku.

Tak provedena změna krmení u napájení disku - ze sólo zásuvky přemístěn do panelu s přepěťovou ochranou jako PC, situace nezměněna. Je mi divné, že při stejném zapojení to dřívější PC s jinou deskou nedělal. Teď zkusím ještě jiný USB port, vynechám USB trozbočovač a dám to napřímo a jinam. Zatím díky. Ty nespíš?

Zatím nespím, kontroluji pracovní výkazy a (nad docházkou jsem zlámal hůl - syna donutit přijít do práce včas snad jedině obnovou tělesných trestů ale už bych ho asi nepřepral) zaměstnanců, jestli zítra (teda už dneska) vůbec něco dostanou k svatému Berouse :-D. Uklidnit se chodím do Poradny.

//Edit: Jestli jsou zásuvky v pořádku tak to neřeš. Asi bude ten board citlivější na nějaké napěťové špičky.

No, syna ožeň s nějakou semetrikou a bude vystaráno, otázkou zůstává, zda nějaká blbá docházka stojí za nihilizaci vlastního syna. No tak má ještě křídla, no! Jednou na to bude vzpomínat.
Jinak jsem zjistila, že to dělá jeden USB port, ten třetí ze čtveřice, co bývají na deskách poblíž integrované zvukovky. Tam ať zapojím jakékoliv zařízení, tak to vypnutý PC zapne. Tedy ten samotný akt vypínání a zapínání externího zařízení a zrovna tak i vysunutí USB zástrčky. Jako blbý kontaktík, můstek či oblouček, co já vím, naštěstí se v tom nevyznám. Vyzkouším ještě ostatní a podle toho se zařídím. Takže díky, jdu péct mazance. (Vzteklej rohatej smajlík)

No vida, tak už se blížím! Jen ten ovladač nikdy nebyl použit, je stále v krabici v původním stavu. Asi při instalaci driverů k desce se nainstaloval na konkrétní port - je to možné? Netušíš, jak by se mohlo jmenovat to, co bych ráda odinstalovala nebo zakázala? Asi mi nezbývá než poslední možnost - procvičit angličtinu na manuálu k desce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru