Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapnutí externího disku spustí PC

Ahoj, tak jsem z toho jelen. Když u vypnutého PC (klasicky přes start-vypnout) zapnu externí disk připojený přes USB 2 pomocí EASY IDE (el. napájení vlastní, nezávislé na USB), zapne se PC, nastartují Windows XP Profi a může se začít makat. Na externím disku není systém, pouze uložená data avi, mpeg a fotky. Nestačím se divit a ptám se, čím to asi může být způsobené?
MB Asus P5W DH de luxe, Pentium E 6300.
Na otázku proč u vypnutého PC zapínám externí disk odpovídám, že to bylo náhodou při oslnění sluncem v domnění, že disk vypínám.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mohlo to udělat automatické probouzení při signálu z USB. Prozkoumat Power Management v BIOSu a tam…
Rce 06.04.2007 01:19
Rce
Tak v biosu jsem - pokud já mohu posoudit - nenašla nic, co by to automaticky startovalo. Místo Wake…
Eva K 06.04.2007 02:02
Eva K
Byl počítač i zdroj od toho disku krmen z jedné a té samé zásuvky? Mohl by být rozdílný potenciál nu…
Rce 06.04.2007 02:18
Rce
Tak provedena změna krmení u napájení disku - ze sólo zásuvky přemístěn do panelu s přepěťovou ochra…
Eva K 06.04.2007 02:35
Eva K
Zatím nespím, kontroluji pracovní výkazy a (nad docházkou jsem zlámal hůl - syna donutit přijít do p…
Rce 06.04.2007 02:42
Rce
tohle prkno se dodává s dálkovým USB ovladačem, který umí probudit PC i z vypnutého stavu. Takže si…
touchwood 06.04.2007 07:22
touchwood
No vida, tak už se blížím! Jen ten ovladač nikdy nebyl použit, je stále v krabici v původním stavu.… poslední
Eva K 06.04.2007 11:17
Eva K

Mohlo to udělat automatické probouzení při signálu z USB. Prozkoumat Power Management v BIOSu a tam zejména Wake-up events (nebo jak se tomu nadává - teď nemůžu do toho koukat :-)). Též mohl zapojením USB disku vzniknout nějaký zákmit, který to spustil. Na otázku co s tím odpovídám, že nic :));-).

//Edit: Nebo ty fotky a videa byly tak žhavé... :-D

Tak v biosu jsem - pokud já mohu posoudit - nenašla nic, co by to automaticky startovalo. Místo Wake-up events je Power on by ..cokoliv ... disabled.
Jinak ten USB disk to startuje když ho zapínám i vypínám. No, budu s tím počítat, ale mám trochu mrazení, zda je uvnitř vše OK ohledně napájení.
A nevím, co je " Bios EHCI Hand-Off Enabled" - tedy to EHCI.(European Health Consumer Index to asi nebude, že..)

Byl počítač i zdroj od toho disku krmen z jedné a té samé zásuvky? Mohl by být rozdílný potenciál nuláků ve dvou různých zásuvkách a to by bylo docela nebezpečné. Zapínání všelijakých přístrojů může dělat divy. Zkus, jestli to dělá, i když je počítač zastrčen do zdi úplně jinde (použij prodlužku). Uvnitř počítače to asi bude v pořádku.

Tak provedena změna krmení u napájení disku - ze sólo zásuvky přemístěn do panelu s přepěťovou ochranou jako PC, situace nezměněna. Je mi divné, že při stejném zapojení to dřívější PC s jinou deskou nedělal. Teď zkusím ještě jiný USB port, vynechám USB trozbočovač a dám to napřímo a jinam. Zatím díky. Ty nespíš?

Zatím nespím, kontroluji pracovní výkazy a (nad docházkou jsem zlámal hůl - syna donutit přijít do práce včas snad jedině obnovou tělesných trestů ale už bych ho asi nepřepral) zaměstnanců, jestli zítra (teda už dneska) vůbec něco dostanou k svatému Berouse :-D. Uklidnit se chodím do Poradny.

//Edit: Jestli jsou zásuvky v pořádku tak to neřeš. Asi bude ten board citlivější na nějaké napěťové špičky.

No vida, tak už se blížím! Jen ten ovladač nikdy nebyl použit, je stále v krabici v původním stavu. Asi při instalaci driverů k desce se nainstaloval na konkrétní port - je to možné? Netušíš, jak by se mohlo jmenovat to, co bych ráda odinstalovala nebo zakázala? Asi mi nezbývá než poslední možnost - procvičit angličtinu na manuálu k desce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru