Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno S5 vs G3

Ty tu pises srovnani G4 a S6, ale tazatel se pidi po srovnani G3 a S5. (Jinak za me se S6 moc nepovedl, nicmene problemem rozhodne neni Touchwiz.)

Co se tyka toho omilaneho Touchwizu. Lide se drive stezovali, ze je spatne optimalizovany a prostredi laguje, nemohu soudit starsi Samsungy neznam. Od S3 je Touchwiz paradni a nic nelaguje. Mimochodem prostredi Touchwizu je na S5 o malinko rychlejsi nez prostredi z G3, ale oboji je OK, aby zase nekdo hned nezacal psat, ze si vymyslim, ze G3 nelaguje. Ne nelaguje, je take v pohode stejne jako Touchwiz na S5.

Co se tyka vyuzivani RAM, tak to je uplny nesmysl pramenici z nepochopeni problematiky okolo RAM pameti, kdy dotycni znaji chovani Windows na svych pocitacich a ze spravy pameti na Windows vyvozuji zavery, ktere ale pro Android neplati, nebot sprava pameti je resena uplne jinak.
Vubec vyuziti RAM po startu Androidu nevadi, proste se vsechno co jde nacte do pameti kvuli rychlejsimu pristupu a kdyz uzivatel potrebuje spustit neco co v RAM jeste nacteno neni a uz neni dalsi pamet RAM k dispozici, tak si Android automaticky nevyuzivane aplikace z RAM vykopne a nahodi tu spoustenou. Samsung se tohoto drzi a proto po spusteni nacita do RAM vsechno co jde.
Tady je take reseni zahady, nebot pokud na Samsung telefonu mas root pristup, muzes sam zkusit aplikace z "po spusteni" vykopat a zjistis, ze samotny Touchwiz zabira uplne stejne jako jina prostredi. To co zabira pamet jsou predinstalovane aplikace od Samsungu jako je S Health (velky zrout pameti) a dalsi desitka predinstalovanych S aplikaci Samsungu. Na druhou stranu LG je dalo by se rict lepsi v tom, ze ti nuti mene svych aplikaci, ma jich predinstalovano mene a tudiz ma v defaultnim stavu vic volne pameti. Jeste jednou zopakuji, ze to ale je v podstate jedno, protoze predinstalovane aplikace u Samsungu se z pameti automaticky vykopnou vzhledem ke logice spravy RAM v Androidu. Jedine snad trva boot Samsungu dyl nez boot LG, ale stejne clovek bezne telefon nevypina.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny