Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co znamená "Dekompresní bomba"?

když už se tu vrátilo, dopíšu proč vytáhnout kabel:
z napadeného pc nebo z internetu se šíří do celé sítě vadné pakety, které pokud dorazí na nechráněný pc, zavirují ho. nechráněný pc je takový, který nemá firewall nebo aktualizace OS na známé bezpečnostní díry.

1.důvod:
ten postižený pc, pokud nemá antivir, trpí zvýšeným odchodným trafficem a stal se dalším zdrojem nákazy. podle toho jak je ten červ vymyšlen (kolik svých procesů si spustí) buď není vůbec schopen žádné jiné práce, nebo podstatně zpomalí pc.
2.důvod:
systém se nakazil proto, že je nakazitelný. to znamená že jakmile k němu dorazím s externím antivirem nebo s updatovanou databází, a on si konečně červa všimne, nepomůže jeho vymazání protože se systém nakazí zas.
v praxi to vypadá tak že x-krát za vteřinu je virus smazán, ale díky děravému systému se ze sítě okamžitě nakazí znovu. antivir se tak neustále pere s červími útoky, a systém nemá na nic jiného čas.

čili vytáhnu kabel, odviruju krám pokud mám čím, nebo můžu zkusit zabít proces v paměti, podívám se jaké svinstvo se automaticky spouští po startu a zruším ho. restartuju a projedu jednoúčelovou čistící utilitkou disk z www.viry.cz, nebo podle popisu ručně smažu zavirované soubory a odkazy v registrech. konečně doinstaluju kritické záplaty systému (z cd, ne ze sítě). restartuju a teprv můžu připojit síťový kabel. aktualizuju antivir.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny