Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Stejně nevím, co to znamená, ale je to nějak nebezpečný?
Matysek 07.04.2007 17:10
Matysek
jak pise karel neni tento antivir se zrejme obsah archivu snazi rozbalit cely proto to oznaci za pot…
kmochna 07.04.2007 17:14
kmochna
Když už jsme u toho antiviru-proč je dobré vypnout kabel od internetu, když mi ohlásí, že mám červa?
Matysek 07.04.2007 17:41
Matysek
když už se tu vrátilo, dopíšu proč vytáhnout kabel: z napadeného pc nebo z internetu se šíří do celé… poslední
lední brtník 29.05.2007 23:35
lední brtník

jak pise karel neni tento antivir se zrejme obsah archivu snazi rozbalit cely proto to oznaci za potencionalni nebezpeci. teda tak jsme to alespon pochopil ja :)

edit: kuprikladu muj antivir si z archivu rozbaluje pouze jednotlive soubory a velikostne je ma omezeno takze neco takoveho doufam nehrozi

když už se tu vrátilo, dopíšu proč vytáhnout kabel:
z napadeného pc nebo z internetu se šíří do celé sítě vadné pakety, které pokud dorazí na nechráněný pc, zavirují ho. nechráněný pc je takový, který nemá firewall nebo aktualizace OS na známé bezpečnostní díry.

1.důvod:
ten postižený pc, pokud nemá antivir, trpí zvýšeným odchodným trafficem a stal se dalším zdrojem nákazy. podle toho jak je ten červ vymyšlen (kolik svých procesů si spustí) buď není vůbec schopen žádné jiné práce, nebo podstatně zpomalí pc.
2.důvod:
systém se nakazil proto, že je nakazitelný. to znamená že jakmile k němu dorazím s externím antivirem nebo s updatovanou databází, a on si konečně červa všimne, nepomůže jeho vymazání protože se systém nakazí zas.
v praxi to vypadá tak že x-krát za vteřinu je virus smazán, ale díky děravému systému se ze sítě okamžitě nakazí znovu. antivir se tak neustále pere s červími útoky, a systém nemá na nic jiného čas.

čili vytáhnu kabel, odviruju krám pokud mám čím, nebo můžu zkusit zabít proces v paměti, podívám se jaké svinstvo se automaticky spouští po startu a zruším ho. restartuju a projedu jednoúčelovou čistící utilitkou disk z www.viry.cz, nebo podle popisu ručně smažu zavirované soubory a odkazy v registrech. konečně doinstaluju kritické záplaty systému (z cd, ne ze sítě). restartuju a teprv můžu připojit síťový kabel. aktualizuju antivir.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru