Předmět Autor Datum
a.asp
karel 07.04.2007 22:29
karel
Dík, to je fakt síla 3-[
Miloslav 07.04.2007 22:32
Miloslav
Podařilo se mi najít plugin, který rozšíří Průzkumníka o možnost třídění dle přípon: download
Miloslav 08.04.2007 14:41
Miloslav
každej, i "nejpitomější" souborovej manažer je furt lepší než Průzkumník.
mia 08.04.2007 16:24
mia
To souhlasím, sám se např. bez FARu neobejdu, ale Průzkumník je bohužel integrován naprost všude...…
Miloslav 08.04.2007 20:09
Miloslav
Špatně chápeš myšlenky velikýho Billa. Do přípon ti vůbec nic není. Dokonce je nemáš ani vidět (viz…
Remca 09.04.2007 00:20
Remca
Průzkumník a potažmo jeho zjednodušené rozhraní z Windows XP není určen pro pokročilé uživatele a po…
Vladimir 09.04.2007 11:37
Vladimir
Nikdo netouží po dvoupanelovém Průzkumníkovi (od toho jsou skutečně jiné programy). Ale implicitní s…
Miloslav 09.04.2007 11:52
Miloslav
souhlas - že kretenismus "skrývání přípon" zůstal defaultně zapnutý i v sp2 je tupost výrobce, a že… poslední
lední brtník 09.04.2007 14:12
lední brtník
Aniž bych chtěl jakýmkoli způsobem MS zlehčovat (to si chudák určitě nezaslouží), jenom poukazuji na…
Paullus 09.04.2007 12:07
Paullus

To souhlasím, sám se např. bez FARu neobejdu, ale Průzkumník je bohužel integrován naprost všude... a občas i stačí, ale ta nemožnost třídění podle přípon, na který jsem zvyklý už od Norton Commandera verze 3.0 z dřevních dob DOSu mě prostě "užírala" :-)

Průzkumník a potažmo jeho zjednodušené rozhraní z Windows XP není určen pro pokročilé uživatele a pokročilé operace se soubory. Je udělán tak, aby se v něm alespoň trochu orientoval člověk, co vůbec netuší co soubor nebo adresář je, tedy někdo kdo by se v dvojpanelovém manažeru se zobrazením atributů ve sloupcích totálně ztratil.

Nadávání na průzkumník, Microsoft a zlehčováním toho, co je potřeba udělat pro to, aby totální BFU pracoval s počítačem je stereotypické asi jako ajťák co se směje vtipům typu "existuje 10 typů lidí", vyčpělé a nudné.

Nikdo netouží po dvoupanelovém Průzkumníkovi (od toho jsou skutečně jiné programy). Ale implicitní skrývání přípon je jedna z nejodpornějších vlastností Windows. I ten nejblbější uživatel se podle přípon zorientuje líp než podle ikonek. Také díky tomu spousta BFU, jak je nazýváš spustila viry schované třeba jako OBRAZEK.JPG.EXE - kde BFU viděl jen OBRAZEK.JPG - a div se - v tomto případě se BFU řídil právě podle přípony (v domění, že je to JPG).

souhlas - že kretenismus "skrývání přípon" zůstal defaultně zapnutý i v sp2 je tupost výrobce, a že se toto nastavení přenáší i do ms outlooku je bastard. právě díky tomu si desítky miliónů bfu zavirovaly pc z mailu.
řazení podle typu souboru, které ms nezvládá, je pro každého uživatele špatně.
když na jedné straně ms chápe význam položek recent, a na druhé v okně pro výběr souboru kliknu na třídění podle data, a to se nejdřív setřídí od nejstarších, je dutohlavost, která nemůže vyhovovat ani bfu kterými se ms tak ohání.

Aniž bych chtěl jakýmkoli způsobem MS zlehčovat (to si chudák určitě nezaslouží), jenom poukazuji na to, že jediným jeho počinem v oblasti souborových manažérů je na Ghislerovi vynucený zákaz u Windows Commanderu používat jedno kouzelné slovíčko, přičemž u jiných "Windows" programů mu to nevadí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru