Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
každej, i "nejpitomější" souborovej manažer je furt lepší než Průzkumník.
mia 08.04.2007 16:24
mia
To souhlasím, sám se např. bez FARu neobejdu, ale Průzkumník je bohužel integrován naprost všude...…
Miloslav 08.04.2007 20:09
Miloslav
Špatně chápeš myšlenky velikýho Billa. Do přípon ti vůbec nic není. Dokonce je nemáš ani vidět (viz…
Remca 09.04.2007 00:20
Remca
Průzkumník a potažmo jeho zjednodušené rozhraní z Windows XP není určen pro pokročilé uživatele a po…
Vladimir 09.04.2007 11:37
Vladimir
Nikdo netouží po dvoupanelovém Průzkumníkovi (od toho jsou skutečně jiné programy). Ale implicitní s…
Miloslav 09.04.2007 11:52
Miloslav
souhlas - že kretenismus "skrývání přípon" zůstal defaultně zapnutý i v sp2 je tupost výrobce, a že… poslední
lední brtník 09.04.2007 14:12
lední brtník

To souhlasím, sám se např. bez FARu neobejdu, ale Průzkumník je bohužel integrován naprost všude... a občas i stačí, ale ta nemožnost třídění podle přípon, na který jsem zvyklý už od Norton Commandera verze 3.0 z dřevních dob DOSu mě prostě "užírala" :-)

Průzkumník a potažmo jeho zjednodušené rozhraní z Windows XP není určen pro pokročilé uživatele a pokročilé operace se soubory. Je udělán tak, aby se v něm alespoň trochu orientoval člověk, co vůbec netuší co soubor nebo adresář je, tedy někdo kdo by se v dvojpanelovém manažeru se zobrazením atributů ve sloupcích totálně ztratil.

Nadávání na průzkumník, Microsoft a zlehčováním toho, co je potřeba udělat pro to, aby totální BFU pracoval s počítačem je stereotypické asi jako ajťák co se směje vtipům typu "existuje 10 typů lidí", vyčpělé a nudné.

Nikdo netouží po dvoupanelovém Průzkumníkovi (od toho jsou skutečně jiné programy). Ale implicitní skrývání přípon je jedna z nejodpornějších vlastností Windows. I ten nejblbější uživatel se podle přípon zorientuje líp než podle ikonek. Také díky tomu spousta BFU, jak je nazýváš spustila viry schované třeba jako OBRAZEK.JPG.EXE - kde BFU viděl jen OBRAZEK.JPG - a div se - v tomto případě se BFU řídil právě podle přípony (v domění, že je to JPG).

souhlas - že kretenismus "skrývání přípon" zůstal defaultně zapnutý i v sp2 je tupost výrobce, a že se toto nastavení přenáší i do ms outlooku je bastard. právě díky tomu si desítky miliónů bfu zavirovaly pc z mailu.
řazení podle typu souboru, které ms nezvládá, je pro každého uživatele špatně.
když na jedné straně ms chápe význam položek recent, a na druhé v okně pro výběr souboru kliknu na třídění podle data, a to se nejdřív setřídí od nejstarších, je dutohlavost, která nemůže vyhovovat ani bfu kterými se ms tak ohání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru