Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může nová RAM rozhodit programy? (například konfigurační soubor Corelu)

Dobrý den vespolek,

mám WinXP Home SP3 a nedávno jsem si do PC zakoupil 32 GB RAM. (Vím, že je to jakoby nesmysl, Windows je nevidí, ale plánuju v budoucnu provoz Win10 64 bit jako druhého OS, kvůli grafice) - ačkoli nic, co přišlo po XP, nemám rád.

Ram je Kingstone HyperX, 4x8GB. Předtím jsem měl Kingstone HyperX 2x2GB. Základní deska je MSI A75MA-G55. Kompatibilitu modelu nových RAM se základní deskou nemám ověřenou, ale kapacita i frekvence odpovídají.

Na počítači provozuju řadu grafických programů (Adobe CS6 například), což mě živí. Je to pracovní stroj (ne herní).

Od výměny uplynulo teprve pár dní, ale všiml jsem si takových malých lapsů, které předtím nebyly: dnes mi třeba jeden program po startu hned zase "zmizel", tím myslím, vteřinu po startu se zřejmě zavřel. Zkusil jsem to několikrát po sobě, dělal to stále, ale asi po půl hodinové pauze se najednou začal otevírat jakoby nic (jedná se o Lingea Lexicon).

Podobné to bylo s Corelem - mám verzi 9 a vím, že je předpotopní, ale dosud fungovala. Teď Corel najednou hlásí při otevírání "Menu Configuration File je poškozený". (OK) Potom: "Menu Configuration File má starý formát. Bude použita aktuální verze." (OK) Nato se Corel neotevře. (Přitom před pár hodinami jsem na něm ještě pracoval.) Opět, když jsem to zkoušel pořád znova, začal se Corel postupně chovat normálně a teď se opět otevírá.

Dotazy:

1) Mám správné podezření, že jde o hardwarovou chybu? Nic jiného než ta RAM se totiž v počítači nezměnilo (ani softwarově).

2) Souvisí chování obou selhávajících programů? (je to config v obou případech?)

3) Co konkrétně může ovlivnit konfigurační soubory programů? (pokud se tomu říká konfigurační soubory?)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny