Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook Sony Vaio (S15) nelze zapnout. Nereaguje na nic, ani nepípne nebo nezatočí ventilátorem...

Dobrý den, včera jsem chtěl započít u kamarádova notebooku Sony aktualizaci z Windows 8 na Windows 8.1 pomocí aktualizací Windows přes update.
Tak jako to dělám již roky a roky, aktualizace (spíše upgrade) o velikosti cca. 3,5 GB se stáhl a započala se první část instalace, poté se notebook restartoval a již se od té doby nezapnul.
Zkusil jsem vyndat baterii i napájení a nechat ho den takto bez energie a nic, zkusil jsem i bateriově-resetační zdířku držet "špendlíkem" více jak 30 sekund, zkusil jsem snad vše co se dělá a vše bez výsledku.
Ze zdroje napětí 19,5V jde bez problémů, baterie má také napětí v pořádku vše jsem proměřil voltmetrem ale přesto po stisknutí tlačítka POWER se nic neděje.
Po přečtení desítek článků po internetu jsem se ujistil že koupi notebooku Sony S Series nebyl dobrý nápad protože se jednalo typ kde byla zastoupena velice poruchová série.
Nicméně bych rád kdyby se to dalo nějak opravit v autorizovaném servisu.

Jedná se o notebook SONY VAIO SVS151C1GM.

V tomto případě mně jde o to, zda jste se někdo s tímto stejným nebo podobným případem u Sony notebooků již setkal a jaké bylo řešení vedoucí k opětovnému zprovoznění, případně kolik (by) stál servis (nejspíše výměna základní desky nebo celého napájecího okruhu atp.)

Moc předem děkuji, a pokud tu již někdo tuto problematiku řešil v předešlých dotazech tak se omlouvám že to sem postuji znovu, ale hodně často se mně stává že reaguji i na 5 let staré dotazy které stejně nebyli vyřešeny...

Richard M.

Předmět Autor Datum
V prvé rade dekuji, za strucne a jasne popsany problém. • Je jeste v naké zaruce? • Muze jit o probl…
CoCoChanel 17.10.2015 11:01
CoCoChanel
Děkuji za odpověď. Notebook byl zakoupený v listopadu 2012 takže záruka již není platná ale stále bě…
adzi 17.10.2015 11:14
adzi
Pokud je to v zaruce, tak bych s tim neexperimentoval a dal to opravit.
kubik 17.10.2015 11:57
kubik
V záruce to není ta už je rok po konci lhůty je tam jen autorizovaná pozáruční oprava Sony (jen neví… poslední
adzi 17.10.2015 12:26
adzi

V prvé rade dekuji, za strucne a jasne popsany problém.
• Je jeste v naké zaruce?
• Muze jit o problém primo v zakladni desce, kde pomuze jen cela vymena, ktera stoji jako novy <NTB>, nekomu se podarilo udané VAIO rozjed pomoci vymeny <CMOS> bateri (viz obrazek), v pripade konce zaruky.
OBRAZEK: http://picasaweb.google.com/attentionlaterre/VaioP ilesBios?feat=directlink%3C/pre%3E
[img=http://lh3.googleusercontent.com/-I_TkaTpcNXI/SofcoOQA5KI/AAAAAAAABc8/bMmSJtr47Mw/s640-Ic42/deconnecter_pile.JPG]http://lh3.googleusercontent.com/-I_TkaTpcNXI/Sofc oOQA5KI/AAAAAAAABc8/bMmSJtr47Mw/s640-Ic42/deconnec ter_pile.JPG[/img]

Děkuji za odpověď.
Notebook byl zakoupený v listopadu 2012 takže záruka již není platná ale stále běží u Alza (podle nich) výhodný pozáruční servis.
Nicméně když jsem se na youtube koukal na rozebírání Vaio S15 tak CMOS napájení je nejspíše integrované na desce nikoliv formou viměnitelného napájení jako je na obrázku ale mrknu se na to jen musím zjistit od známého zda můžu notebook rozebrat.
Dělal jsem to jen u Aceru a Lenovo které jsou velice snadné na výměnu čehokoliv ale sony má ty notebooky o dost promakanější (na první pohled amatéra) :)
Ale děkuji :)

V záruce to není ta už je rok po konci lhůty je tam jen autorizovaná pozáruční oprava Sony (jen nevím kde když Sony svojí Vaio položila).
Myslíte si tedy že to bude základní deskou ? Jediné co mně zaráží je že to má 4 GB RAM a slot pro paměť je prázdný takže nejspíše musí být ta RAM integrovaná na základní desce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru