Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím rady - herní sestava (40k)

Zdravím vás hoši :-)

jak už název napovídá, chtěl bych si složit a nechat postavit herní PC.
Nějaký ten pátek sem na poradnu už chodím, takže jsem pár věcí okoukal a něco jsem složil a vás prosím o všechny cenné rady, které byste mi k tomu mohli dát. Co je například zbytečně drahé, co je špatné, co byste vyměnili..
Jak pravidelně sleduji, často se tu navrhují sestavy za cca 30k a za tuto cenu už se nechá složit dostatečné sestava pro hraní ve FullHD (1920*1080). Já bych do své sestavy chtěl investovat cca 40k. Myslím, že v této ceně už se nechá složit něco solidního pro bezproblémové hraní většiny her na ULTRA ve FullHD.
A aby mě náhodou někdo z čehokoliv neobviňoval, trošku přiblížím situaci. Prodal jsem své auto, koupil jsem auto jiné a zbyla mi určitá částka (kterou jsem již zmínil) a tu bych chtěl investovat do svého PC. Po letech si chci pořídit něco opravdu pořádného a nerad bych udělal jakoukoliv chybu, když už do toho mám vrazit takové prachy. Proto ještě jednou prosím o posouzení a schválení mého návrhu, jak bych si to cca představoval. Jakékoliv námitky uvítám a upřímně, bez vás profíku se neobejdu. Obzvláště bych chtěl podotknout, že bych velice ocenil rady od M-Pola, Sambilionka a dalších štamgastů. Ne od někoho, kdo je tu jeden den a myslí si, že je nejlepší :-)

Jde mi čistě o bednu + OS + monitor. Periferie NE!

GPU:
Hodně dlouho jsem uvažoval nad 980Ti, jenže k tomu samozřejmě člověk potřebuje spoustu dalších komponent tomu odpovídajících a v takovém případě se nelze vejít do částky, kterou já do toho hodlám investovat. Navíc.. pro FullHD to samozřejmě nemá absolutně smysl a opravdu ten hlavní důvod, kvůli kterému jsem naprosto změnil názor byl podpora DX_12. Takže jsem se přeorientoval na AMD. Vím, že teď mě asi všichni sežerete a řeknete mi, že pro FullHD si bohatě vystačím s R9 380, max. R9 390, ale můj názor je takový, že hry budou čím dál náročnější, z čehož vyplívá, že i pro to FullHD si budou klást vyšší nároky a nemyslím si, že v budoucnu by ta karta byla bůhví co extra. Pro to jsem se rozhodl (v rámci finančních možností) pro to nejvýkonnější - R9 390X. Zas samozřejmě nechci FURY či FURY X, to už je opravdu hloupost, tu kartu takto zabíjet, když mám v plánu hrát na FullHD. Vím, že ta R9 390X má asi na mnohem víc než FullHD, ale už jsem se snažil to vysvětlit. Nejsem honič FPS, ani si nelebedím ve 4K. Vystačím si s hraním na 1920*1080, ale s tou jistotou, že budu moct hrát na ULTRA.
Jde mi jen o to, kterou značku vzít. Dražší MSI, nebo si vystačím s tou levnější, co jsem postnul? Je snad v něčem horší?

CPU:
Snažil jsem se vybrat nějaký adekvátní a dostatečně výkonný k této GPU. Jenže socket 2001-v3 (kupříkladu i7-5820K či i7-5930K) už je asi nad mé finanční možnosti. AMD FX-8300 se mi zas zdá "málo" na sestavu za 40k. Takže jsem nakonec skončil u Skylake a vybral jsem to nejlepší, co asi jde - i7-6700K.

RAM:
Samozřejmě nechci víc, než 8GB. Bude to sestava primárně na hry. Žádné střihání videa, úprava fotek..
Vystačil bych si i s DDR3, jenže to nemohu kvůli MB, kterou jsem si vybral - s ohledem na CPU.

PSU:
Samozřejmě jedině Seasonic. Ke každé GPU bývá většinou doporučován i výkon zdroje, od vás jsem ale již okoukal, že realita bývá zcela jiná. Proto jsem zvolil verzi 550W a jde mi o to, zda je to dostatečná volba pro tuto sestavu, nebo bych měl vzít opravdu raději silnější.

MB:
Zde mi jde jen o to, jestli jsem nevybral zbytečně předraženou a nevystačil bych si s něčím levnějším. Ikdyž vím, že na určitých věcech by se šetřit nemělo. Zrovna v MB se ale docela ztrácím..

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny