Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Registr WIN 98 - scanreg pod DOSem - problém

Dobrý den,

mám takový problémek. Když se ve WIN98 přepnu do režimu MS DOS a spustím "scanreg" (s parametrem /fix), tak po skončení opravy registru mi už nenastartují Windows, musím použít Ctrl+Alt+Del, pak mi to nabídne Nouzový režim, ale když zvolím normální start, tak jede všechno v pohodě. Nevíte někdo, proč mi to nezrestartuje už po exitu z režimu DOS ? Díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Obnov si predchozi verzi registru, scanreg je zalohuje
Jan Fiala 10.04.2007 13:56
Jan Fiala
Je to nutný ? Nepomůže nějaký ruční zásah do registru a přepsání nějaké hodnoty ?
Martin 5 10.04.2007 14:29
Martin 5
Pokud víš, co je v registru špatně, tak to pomůže ;-) Ale nevím, jak to chceš zjistit... Registry s…
Jan Fiala 10.04.2007 14:58
Jan Fiala
Abych pravdu řekl, tak už jsem tuhle operaci, tzn. scanreg /fix, provedl několikrát po sobě během as…
Martin 5 10.04.2007 20:01
Martin 5
To smetie zvane windows 98 preinstaluj. Bude to lepsie, ako mesiac riesit blbosti s registrom.
shiro 10.04.2007 21:18
shiro
Win 98 standardne zalohuji samy 5 poslednich kompletnich stavu registru. Uzivatel si pak muze vybrat…
Vasek 11.04.2007 14:04
Vasek
Hmm.. před pár dny jsem udělal špatnou zkušenost s Paragon HDD Manažerem (je to i tady někde v této… poslední
Martin 5 12.04.2007 15:20
Martin 5

Abych pravdu řekl, tak už jsem tuhle operaci, tzn. scanreg /fix, provedl několikrát po sobě během asi 2 dnů (kvůli tomu, že mi některé programy nešly, tak jsem je zkoušel několikrát přeinstalovat), takže nevím, jestli mi nějaká záloha pomůže, protože už mi to nerestartovalo i předtím, ale protože to nevadilo, Windows mi po restartu přes Ctrl+Alt+Del šly úplně normálně (akorát jsem musel odkliknout tu obrazovku s varováním a nabídkou Stavu nouze a vybrat Normální spuštění). Taky jsem to provedl proto, abych měl registry čisté a mohl si celý HDD se systémem a důležitými programy zazálohovat na DVD. No s tou čistotou registrů takhle nevím.

Win 98 standardne zalohuji samy 5 poslednich kompletnich stavu registru. Uzivatel si pak muze vybrat, ktery z techto 5 kompletnich sad registru chce obnovit (podle jejich data). Neco jako Body obnovy ve Win XP.

Priste na experimenty s cistenim registru zkus treba programy: Tune Up Utilities, WinAso nebo CCleaner, ktere vsechny zmeny rovnez standardne zalohuji.

Hmm.. před pár dny jsem udělal špatnou zkušenost s Paragon HDD Manažerem (je to i tady někde v této poradně), takže se mi právě moc do systémových utilit nechtělo (sice se to týkalo trochu něčeho jiného, ale přesto) a zkusil jsem tedy čistit registr přes nástroje přímo ve Win. Asi ale zkusím zase nějaký nástroj :-|, TuneUp jsem měl i dřív, ten by měl být bez problémů

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru