Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova továrního nastavení - Windows 10

Dobrý den,

chtěl bych využít možnosti -Obnovit počítač do továrního nastavení- ve svém notebooku. NB jsem zakoupil s OS Windows 8.1, nedávno upgradovaný na Windows 10.
Zůstane mi v NB po obnovení továrního nastavení OS (a ovladače grafické karty, zvukové karty atd.)? Ani operační systém ani žádné ovladače uložené na nějakém médiu nemám, vše již bylo nainstalováno při koupi.
Podle tohoto článku: http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-8/resto re-refresh-reset-pc budu muset OS znovu sám instalovat...

Děkuji všem za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Pokud jste upgradoval Windows 8.1 na novější verzi, na Windows 10, tak po obnovení počítače do továr…
uživatel1 31.10.2015 10:28
uživatel1
Zober si do ruky manuál a tam máš postup ako "Obnovit počítač do továrního nastavení". Nepotrebuješ…
Ansam 31.10.2015 10:33
Ansam
Postup, jak "Obnovit počítač do továrního nastavení" znám, spíš mi jde o to, aby to po mně při obnov…
dannydyer 31.10.2015 10:44
dannydyer
Obnovou dôjde k preformátovaniu disku = strate všetkých uložených údajov. V počítači bude kompletne… poslední
Ansam 31.10.2015 10:50
Ansam

Pokud jste upgradoval Windows 8.1 na novější verzi, na Windows 10, tak po obnovení počítače do továrního nastavení vám zůstane Windows 10. Jen se smažou Vámi zadaná nastavení, poté aplikace a soubory, které nebyly dodány s počítačem, tudíž které jste si tam dal sám. Ovladače pro Váš hardware (grafická karta, zvuková karta, síťová karta,...) vám zůstanou, jen se obnoví nastavení ovladačů na výchozí hodnoty. POZOR! to platí, pokud se rozhodnete pro volbu ''Smazat jenom moje soubory''. Pokud se rozhodnete pro volbu ''Smazat celý disk'', tak tato operace trvá několik hodin a u této volby si nejsem jistý, zda dojde k vymazání celého OS, nebo pokud po vymazání celého disku dojde automaticky bez disku DVD k nové instalaci OS. Já sám jsem volil ''Smazat jenom moje soubory'' a myslím, že tuto volbu obnovy počítače do továrního nastavení byste měl zvolit i vy. Víte nejen, že se smaže Vámi zadané nastavení, Vámi instalované programy či Vámi uložené soubory jako například dokumenty World, fotografie, videa, ale i viry a škodlivý software, pokud tedy chcete obnovit počítač do továrního nastavení kvůli virům. Přeji hezký den.

Zober si do ruky manuál a tam máš postup ako "Obnovit počítač do továrního nastavení". Nepotrebuješ k tomu nič iné iba túto knižku. Obnovou dôjde k preformátovaniu disku = strate všetkých uložených údajov. V počítači bude kompletne nainštalovaný systém Windows 8.1 - tak ako bol pri zakúpení. Všetko potrebné k inštalácii je uložené na Hard disku - v sektore pre užívateľa neviditeľnom (neprístupnom). Inštalačný disk alebo médium si mal možnosť si vytvoriť pri prvotnom nastavení počítača - hneď po kúpení.

Postup, jak "Obnovit počítač do továrního nastavení" znám, spíš mi jde o to, aby to po mně při obnovení nechtělo OS z nějakého externího zdroje, jelikož ten já nevlastním (vím, udělal jsem chybu, že jsem si Windows 8.1 před upgradem nezazálohoval).
A doporučujete spíše "Smazat jenom moje soubory" nebo "Smazat celý disk"? A jaký OS mi po obnově tedy zůstane? Upřímně nevadilo by mi, kdyby se NB vrátil k osmičkám...
Veškerá soukromá data (fotky, dokumenty) mám na externím HDD, takže v tomto není problém.
Díky.

Obnovou dôjde k preformátovaniu disku = strate všetkých uložených údajov. V počítači bude kompletne nainštalovaný systém Windows 8.1 - tak ako bol pri zakúpení. Všetko potrebné k inštalácii je uložené na Hard disku - v sektore pre užívateľa neviditeľnom (neprístupnom). Vytvoriť si inštalačný disk alebo médium budeš mať opäť možnosť si vytvoriť pri prvotnom nastavení počítača - hneď po vykonaní obnovenia.

Odporúčam preformátovať celý disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru