Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotazy na počítačové sestavy

Ještě jednou pěkný večer.

Po dlouhé době jsem se vrátil zpět na poradnu a nestačím se divit.

Teď to vezmu z pohledu "náhodného kolemjdoucího", který chce poradit s PC sestavou. Vložím dotaz a čekám. Čeho se mi dostane. Při troše štěstí odpoví někdo adekvátní, kdo nahodí pěknou sestavu, popřípadě nějaký komentář a dokáže si svůj výběr i zdůvodnit. Ale jak to končí ve zbytku případech? Někdo nahodí návrh, přijde další, ten mu to zkritizuje a skončí tím, že by vyměnil pomalu půlku komponent. Pak přijde další, kdo doporučí něco co se tady na poradně obecně nedoporučuje (poslední dobou téma značky zdroje a samozřejmě nekonečné téma AMD x Intel) a pak z toho vzniká nekonečná hádka, ze které stejně není žádný výsledek. Poslední dobou je to tedy hlavně JCVD a POW a častěji už vídám i konfrontace mezi "Rádci". Nebudu konkrétní, to ví sami. No. Takže jako náhodný kolemjdoucí si z této poradny vlastně nic neodnesu. Pouze návrh, který jiný zkritizoval (a sám tomu nerozumím, takže nevím zdá je návrh dobrý nebo ne) a následně hádku, kde kolikrát padají i neslušná slova. Co udělám? Jasně, půjdu raději na jiný fórum. Proto se mi velmi líbil ten projekt M-POLa a Eessencie "zlesa.cz" kde byly ty sestavě pěkně vypsány podle ceny apod. A za tu cenu to bylo to nejlepší a to se doporučovalo. Ale nějak se to už neaktualizuje, což je dle mého škoda (nevím jak to je nebo není)

Co chci vlastně říct. Dle mého, by se to tady mělo nějakým způsobem zpřísnit nebo omezit tyto hádky. K čemu to je? Akorát to kazí jméno poradny. Jasně, je mi do toho prd, ale já se na této poradně hodně naučil a když vidím tohle... Podívejte se, jak to tu vypadalo dřív. Přišel někdo s požadavkem, během chvíle se mu někdo ozval a nahodil pěknou sestavu. Ve většině případech přišli i další, co řekli, že ta sestava je fajn a bylo. Požadavek vyřešen, rychle, stručně a kolikrát i autor příspěvku poděkoval hned nebo až když měl počítač doma a byl spokojen. Tohle jsem už dlouho neviděl. Ano, problém je i v těch lidech, ale stejně to určitě má nějaké řešení. Dle mého i zde některým stouplo do hlavy označení "Rádce" (opět nechci být konkrétní) a dovolují si více než předtím. Protože jsou prostě něco víc. Ano, víc rádců dřív poradí a člověk jim věří trochu víc než ostatním. Ale když se rádci začnou hádat, tak to dobře nevypadá. A někteří se i určitým způsobem povyšují.

No, toť má první připomínka.

Pak mám ještě jednu, nadpisy. Hlavně tedy PC sestav. Zkoušel jste někdo někdy hledat v kategorii "PC sestavy" počítač třeba za 25000 s OS třeba nebo monitorem. Do nadpisu příspěvku to dá jeden z 20 ale ve zbylých 19 je třeba požadavek na takový PC 5x, z toho třeba 3x ještě speciálně bez OS nebo monitoru. Ano, je tu hledání, ale dle mého to není 100% a v některých případech i trochu nepřehledné.
Vím, že zde nemáte rádi "lživě.cz", ale něco se jim pochválit musí (alespoň dle mého) - že opravdu mají pořádek v těch dotazech a apelují na těch nadpisech. Tam, když člověk přijde, tak hned vidí, co se v jakým dotazu řeší za sestavu (cena, OS). A nemusí proklikávat každý dotaz zvlášť aby zjistil, jaká sestava se řeší. Proto si nemyslím, že by bylo špatné vymyslet nějakou jednotnou strukturu nadpisu na sestavy. A popřípadě na to určit někoho, kdo by to případně upravoval. Protože je mi jasné, že to většina lidí napíše stejně podle svého. A hned si myslím, že by to tu vypadalo zase o něco lépe, více zorganizovaně.

Toť vše. Omlouvám se za tuto slohovku, ale osobně se na to už nemůžu dívat. Rád bych nějak přispěl na dobré jméno této poradny a na její lepší přehlednost.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Odpoved su sestavy.net(zostavy.net), co je jedna z veci, na ktorej uz par mesiacov pracujeme a je uz…
fleg 01.11.2015 23:53
fleg
sestavy.net Jenom upozornění, některé grafické karty se již neprodávají. R9 270,280,285,280X 290,29…
jezekhifi 03.11.2015 16:04
jezekhifi
takmer vo faze poslední
Satyr 03.11.2015 17:45
Satyr

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru