Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win 7 náhle nestartují

Zdravím, mám zásadní problém s Win 7 na rok starém počítači.

V sobotu večer jsem zapnul PC a už při startu BIOSu se asi 4 x sám restartoval než normálně naskočil.
V neděli frčel bez problémů a odpoledne byl standardně vypnut. Když jsem ho večer zapnul, začalo peklo.

Hned po zapnutí se asi 2 x restartoval, následoval dialog BIOSu "Main BIOS corrupted" a proběhla samočinná instalace záložního BIOSU. Zákl. deska je Gigabyte, typ mohu napsat až odpoledne, nyní píšu z mobilu a nejsem u problémového PC.

Po dalším restartu se objevilo startovací logo Win, které po pár sekundách zamrzlo a na zlomek se objevila BSOD (nelze ji přečíst). Za poslední rok jsem pouze měnil starý VGA monitor za nový DVI.

Postupoval jsem podle tohoto návodu, ale bez úspěchu: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/a ll/corrupt-file-at-startup-can-not-start-up-win-7/ b7129bd4-abf5-44e8-b136-9d9bb9a22c60?auth=1
Konzole opravy (ať spuštěna z disku či instalačního DVD) nenašla žádný problém.

Podařilo se mi jen vrátit systém do bodu obnovy do dne 21.10., abych příp. eliminoval problém s některou aktualizací, kterou jsem přehlédnul. Výsledkem bylo jen to, že z instalačního DVD už nejde spustit konzole pro opravu (verze na DVD a na disku se náhle neshodují).

Dále jsem podle toho postupu ověřil, že oddíly na obou discích a Win jsou v pořádku: https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/ 1a56f1f4-a5c8-41b0-9c0c-5c22e028a415/startuprepair offline?forum=windows7cs
A provedl jsem uvedený příkaz. Výsledkem je, že systém spadne do nabídky několika režimů (nouze, příkazový řádek, poslední funkční konfigurace...), ale nic z toho nejde spustit.

Ještě dodám, že jsem z opravné konzole provedl test paměti, problém nebyl nalezen.

Je jediné řešení přeinstalace Win? Už totiž nemám ani přístup do opravné konzole.
Taky mě děsí pád BIOSu, nemůže odcházet základní deska?

Specifikaci PC mohu dodat až odpoledne. Pár věcí z hlavy: MB je Gigabyte s integrovanou, grafikou, RAM 2 x 4 GB Kingston, 2 x HDD 1 TB ( systémový je Seagate), wifi PCI karta, CPU Intel i3 (3225???).

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny