Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba PC-nazory na kompatibilitu/vykon

Tohle je dokonale ukázkový až učebnicový rozbor, pod který se podepisuji :-)

Dodám je pár věcí z mého pohledu. K tomu nekonečnému boji 970/390.
Ono když se člověk podívá už jen na ty papírové parametry, musí mu být jasné, že ta 390 má prostě trochu navrch (větší sběrnice, více paměti, více snímků). Tím samozřejmě rozhodně neříkám, že zrovna toto by byly věci, které se nějak extra promítnou do FPS ve hře. Přiznávám, že v určitých hrách, při určitém nastavení, při určitém rozlišení, je někdy ta 970 trošku výše. Ale vesměs jsou to pro mě vždy tak nepatrné rozdíly, že bych se tím nějak moc neorientoval. Takže i kdyby obě ty karty byly parametrově a výkonově naprosto stejné (což nejsou), pořád u mě vyhrává AMD z pár prostých důvodů. A abych se tu neustále neoháněl tím slavným DX_12 (i když tak to prostě je = AMD bude asi lepší), tak další z těch důvodů si sám vyjmenoval.
Celá nV se mi těmi jejich GPU dost zprotivila. Mohl bych nastínit ořezanou plečku 960, kde za stejnou cenu mohu mít opět lepší 380. To samé platí i o "nově" vydané 950. Ten samý šunt (pro mě) jak 960. Pravdou zůstává, že co se týče karet od nV, měl bych pochopení už jen pro dvě. Buď dražší a výkonnější 970, nebo do levnějších sestav pak 750Ti. Jenže nikdo mi nevymluví, že z mého pohledu toho AMD nabízí prostě mnohem více. Levnější sestavy (R7 360/370, R9 380).. do těch dražších pak 390. Podstata je v tom, že ceny jsou stejné, ale ten výkon je úplně někde jinde. Už jen i ten papírový, kdybych to měl srovnat s nějakou 950/960. Pro nákup těchto karet opravdu nevidím opodstatnění.

Jediné, co by se dalo u 390 považovat za "neduhu", je ta spotřeba. Ale kolik lidí to bude řešit z těch, co si takovou kartu kupují? Ale jo, dokázal bych to pochopit..
Můj názor je ale ten, že těch 8GB paměti se může v budoucnu určitě hodit.

Takže tak, jak jsem byl dřív zainteresován do nV, dnes je tomu úplně naopak. A kdybych si dneska pořizoval špičku, tak už by to nebyla žádná 980Ti, ale FuryX :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny