Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux a hry?

Pokud o linuxu mnoho nevis, tak nenechej se presvedcit na nejake experimenty, ktere mnozi linuxaci poradi a nepremyslej o nicem jinem nez o Ubuntu (maximalne muzes zvolit linux Mint), coz je zatim skoro to same jako Ubuntu. Vyhoda je zrejma, vetsina veci uz je predpripravenych a tak se s prikazovym radkem setkas jen pri copy-paste trech prikazu: pridani repozitare, update zdroju softwaru a instalace programu. Faktem je, ze i nektere nastaveni, ktere zase na Ubuntu udelas jen copy-paste z nektere rady, kterou lehce najdes pres Google (u Ubuntu je pravdepodobne, ze cokoli budes resit uz vyresil nekdo pred tebou, protoze to mnozstvi uzivatelu enormni), tak na linuxu Mint se snazi o tlacitkova klikaci nastaveni co je to jen mozne. Kazdopadne prikazove radky se u techto dvou systemu netreba bat.

Co se tyka rychlosti, je to o volbe grafickeho prostredi, nejsi totiz jako na Windows svazan s jednim grafickym prostredim, ale mas moznost volby, jsou prostredi omalovana graficky vysperkovana a jsou prostredi pro stare pocitace, ktere jsou sice spartanske, ale extremne usporne.

ovladace OK, NVidia ma dobrou podporu, navic grafika GF745 nic moc, na tom stejne moc nove hry nerozjedes.

Wine - tak to neni pravda, ze by nove gamesy fungovaly, Wine dobre zvlada hry pres DirectX9, tam pravdepodobne uspejes s vetsinou titulu, ale hry, ktere jsou pouze DX10/11 temer bez sance rozjet.

programy - no porad mas to Wine a hodne programu muzes pouzivat z Windows pres nej, nejdou uplne vsechny, treba Photoshop jede myslim do CS3 OK, Illustrator myslim od prvniho CS nefunguje a nepodarilo se to dodnes rozjet, ale to je spis vyjimka.
Na zvuk je v linuxu Audacity, podle me velmi slusny program, obzvlast kdyz si uvedomis, ze je zadarmo. Editace videa Avidemux, mozna pouzivas i na windows, ale ten program je i pro linux. Jinak urcite najdes i dalsi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny