Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux a hry?

Jako vzdy, pokud se jedna o linux, prehanis. Hrat hry pres Virtualbox jaksi postrada smysl, to uz je lepsi dualboot.
DirectX 10/11 hry v podstate nejdou, urcite je dobre pouzivat Steam, protoze pro ten neco vyvojari jeste tak nejak odladi, ale fungovani DX10+ pod Wine je v nejake hodne ranne fazi a vetsinou to nekde krachne. Typicky linuxovy fans si totiz pod pojmem "Hra" predstavuje uplne neco jineho nez uzivatel Windows. Linuxovemu uzivateli obvykle staci sjezdovka s tucnakem, no beznemu windows uzivateli uz jsou DX9 hry malo a teda radit linux takovemu cloveku je nezodpovedne, obvykle to vede akorat k odrazeni takoveho uzivatele od linuxu, az zjisti, ze tam nic z toho co chce, nerozjede.

Widle se můžou jít cpát
tak tohle uz je sila, nekde ma linux s windowsama plne srovnatelnou nabidku, nekde jako treba prohlizec obrazku to stale neni ono, nenasel jsem na linuxu zadny stejne dobry prohlizec jako mam na Windows XnView, nicmene Xnview neni problem spustit pres Wine, takze to je reseni temer pro vsechno. Nicmene s Gimpem na upravu fotek muzes fungovat dobre, ale rozhodne ne tak komfortne jako s Photoshopem, je proste nezpochybnitelnym faktem, ze nabidce Photoshopu a Illustratoru se pro profesionalni pouziti nic nevyrovna a zrovna tyhle programy pres Wine minimalne u druheho jmenovaneho v novejsich verzich moc nejdou. Grafik stale potrebuje Mac nebo Windows.

Byt tazatelem, hraje-li nove hry, coz zda se hraje, tak z Windows neodchazim. Ja sam jsem situaci vyresil dualbootem, ale nepovazuji to za idealni reseni, neznam ale lepsi, pokud si sem tam chci zahrat novou 3D hru.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny