Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Compact Flash a NTFS

Velmi rád bych na CF kartě (použita místo interního HDD) měl souborovej systém NTFS; jako OS poběží WinXP Embedded. Vím, že pro CF to obecně není dobrej nápad. Existuje "NTFS disable last access", čímž se zabrání aktualizovat poslední přístup ke každýmu souboru.

Problémem je ale žurnálování (transkace; logování): každá operace se nejprve zapíše do spec. log souboru a tohle bych chtěl eliminovat. Neexistuje způsob, jak to logování zrušit? Bude to mít tuším na starosti nějaká služba. Přes gůgl jsem nic nenašel.

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, pokud vím, tak XP emb. mají speciální funkci EWF (Enhanced Write Filter), ten lze nastavit tak…
Jirka007 17.05.2007 01:11
Jirka007
Jirko, ty máš nějaký konkrétní zkušenosti s Win XP Embedded? Jestli jo, mohl bys mi je stručně uvés… poslední
Pavel 17.05.2007 21:31
Pavel

Ahoj,
pokud vím, tak XP emb. mají speciální funkci EWF (Enhanced Write Filter), ten lze nastavit tak, ze se operace vykonavaji postupne do oddelene casti ramky (musis ji mit dostatek) a pri zaplneni teprve zapisi na flashku. Eliminuje to tak ty "nahodne" zapisy a je podle mne lepsi zapis na sektor jednou za cca. 20 min - nekolik hodin (dle pouziti) nez kazdych nekolik vterin! :)
Zkus tohle: http://blogs.msdn.com/embedded/archive/2005/10/26/4 85389.aspx, or http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms838511.a spx

Zdravi

Jirka007

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru