Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyčištění PC

Zdravím. Prodávám svůj starý PC a nevím jestli a hlavně jak smazat Windows XP.Kupující mě žádal abych mu ho tam nechal, ale mám tam spousty důvěrných věcí.Tak nevím jestli smazat jenom něco nebo raději vše. Nikdy jsem to ještě nedělal tak prosím o radu. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Ak nieco zmazes, hockto si to moze obnovit (kym sa to miesto na disku neprepise inymi datami). Ja by…
MM.. 15.04.2007 01:28
MM..
Mno, pokud nemá kupující přátelé v CIA a na disku nejsou informace o vojenské základně na Marsu, tak…
Rce 15.04.2007 01:45
Rce
Pokud mu chceš WinXP nechat tak odinstaluj programy, kde se přihlašuješ s heslem- například ICQ a sm… poslední
nononot 15.04.2007 13:12
nononot

Ak nieco zmazes, hockto si to moze obnovit (kym sa to miesto na disku neprepise inymi datami). Ja by som pouzil napr. program killdisk, spusta sa z DOSu (startovaciu DOS-disketu W98 mas napr. na www.bootdisk.com, killdisk najdes cez www.google.com, staci ti demoverzia). Prepise cely disk nulami, t.j. citlive data budu neobnovitelne (v ramci moznosti bezneho smrtelnika). Win ak nie je legalny by som nenechaval, ak je legalny (OEM - teda ak predavas Win spolu s PC) tak mu ho potom nainstaluj nanovo plus ovladace, je to robota tak max na 2 hodiny.

P.S. inac existuju aj programy na "bezpecne mazanie" aj jednotlivych suborov, zhlavy neviem nazvy ale tusim sa to davnejsie tu diskutovalo skus pouzit vyhladavanie, ale bezpecnejsie je prepisat cely disk napr. tym killdiskom, potom mas istotu ze citlive data ktore tam boli nemoze kupec vytiahnut/zneuzit.

Mno, pokud nemá kupující přátelé v CIA a na disku nejsou informace o vojenské základně na Marsu, tak IMHO Jez. stačí disk sprostě přeformátovat. Činím přesně tak, když komisně prodávám starší HD. Dodávám pro dousa2, že přeformátovat lze instalátorem XP z CD. Po přeformátování (dlouhém) počítač vypnout a prodat.

Pokud mu chceš WinXP nechat tak odinstaluj programy, kde se přihlašuješ s heslem- například ICQ a smaž i to, co zbylo po odinstalování v Program Files, vymaž Temporary Internet Files, složku TEMP ve Windows atd. Přihlaš se jako Administrator, vytvoř nového uživatele a odstraň svůj původní účet. Podívej se do Documents and settings a smaž složky Documents. Vysyp koš. Na důkladné smazání můžeš použít freeware CHAOS Shredder:
cs.htm
Zkus program ( freeware) Find my credit card, který vyhledává citlivé informace- hesla, login a podobně, které jsou uloženy v prohlížečích:
http://www.smartpctools.com/secure_credit_card/inde x1.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru