Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem FX 6100 a GB GA970A-DS3 (upgrade z Phenom II X4 965BE)

Zdar,

chtěl bych se zeptat na pár dotazů:

1) Chtěl bych upgradovat Phenom II X4 965BE za FX6100 - myslíte, že to má význam? Nenašel jsem nikde žádný relevantní benchamark.
2) Je možné provozovat FX6100 na desce GB GA970A-DS3 (bez indexu "P" - tedy jestli jsem to dobře pochopil, bez dodatečného chlazení). Pro verzi desky P by měl být FX6100 ok, ale pro mojí desku.. nevím, nevím! Nebudu chtít taktovat, i současný procesor běží na stock.
3) Ram - je velký rozdíl mezi DDR3 666 a nejnovýšimi DDR3 na 1600Mhz - jde mi čistě o FPSka ve hrách, tady nepotřebuji benchmark jen praxi - uvidím rozdíl?

Mimo dotaz - má cenu taktovat Phenom II X4 965BE? Pomohl bych si výrazně? Mám chladič Noctua, nevím již přesně typ, ale ve své době to byla špička.. takže o chlazení CPU bych se nebál..spíš o chlazení na desce. Mám s taktováním špatnou zkušenost..dvakrát jsem odbouchnul C2D E8400 - vzalo to sebou desku, ramky i grafiku...

Upgrade je výhradně kvůli hrám - hraju všechno od nenáročných CS:GO až po Witcher 3, GTA5 - chci víc FPS a lepší detaily.Upgrade tak do 5K CZK, víc ne. Vyšší částka už nemám smysl, to už přemýšlel rovnou o nové sestavě.

Prosím žádné hádky na tomhle vlákně, chtěl bych od Vás jasné odpovědi.

Celá moje sestava je v příloze, disky mi CPUZ neukázal, ale systém a hry jsou na SSD od Samsungu, zdroj Corsair 650W.

Díky, J.

EDIT: RAM 4GB vs 8GB na 64bit Win7 - je tam nějaký rozdíl.. ve hrách? Vím, že některé hry se 4GB nespustím, ale opět jde mi jen o výsledky z praxe.. má to cenu?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny