Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem poplatky za nákup ze zemí mimo EU

Dodavatel vyzve, no jestli myslis dodavatelem spedicni sluzbu. U DHL automaticky platis myslim 3 kila za to ze ti to dodaji a k tomu ti jeste mohou nebo nemusi napocitat DPH + clo, podle toho jak to dopadne na celnici, ty proste pri prevzeti baliku zaplatis co ti kuryr predlozi a tim to pro tebe konci.
U Ceske posty bud balik prijde az na koncovou postu, takze ho vyzvednes a tim to pro tebe zase konci nebo ti prijde oznameni a potom se musis rozhodnout, jestli se nechas zastupovat Ceskou postou pri celnim rizeni, to je myslim 120Kc (presne ceny si zjisti na webu) plus az to prijde, tak samozrejme zaplatis na poste to clo a DPH nebo si to vyridis sam, potom musis na tu postu na Praze 5 a tam zaplatis primo celnikum DPH a clo a posta ti to pak vyda.
Myslim, ze je to zcela jasne.
Na co si dej pozor u te posty, kdyby balik nesel a uz by tu mel byt (obvykle ti vsude daji cislo baliku, takze se da sledovat az do prichodu do CR), tak to reklamovat u posty a take u dodavatele, protoze Ceska posta rada baliky ze zahranici "ztraci".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny