Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Display Super Amoled

Dobrý večer, kupuji nový dotykový telefon a po počátečním průzkumu v prodejnách mám pocit, že display telefonů SAMSUNG je výrazně kvalitnější /jas,kontrast,barvy,ostrost.../ než všechno ostatní. Je tedy SUPER AMOLED technologie něčím vyjímečná oproti IPS, nebo je to nastavením těch telefonů? Většina telefonů na trhu má totiž IPS, ale já stále více nabývám dojmu, že nic jiného než SUPER AMOLED nemá smysl. Má SUPER AMOLED i nějaké nevýhody?

Předmět Autor Datum
Nevidím v tom žádné výhody, stejně skoro nejsi schopný to okem poznat, navíc to je žrout baterky jak…
virten 17.11.2015 20:13
virten
Pokud v prodejně vezmu do ruky např. Lenovo P70, jakýkoliv Huawei atd. a potom např. Samsung J5, tak…
Georgiuss 17.11.2015 20:31
Georgiuss
Super AMOLED nemá výhody, jen žere a nepoznáš okem rozdíl? Doporučuju navštívit očního, rozdíly jsou…
Potkan007 17.11.2015 20:33
Potkan007
Díky za vysvětlení, chtěl jsem jít do Honor 4c nebo Asus Zenfone 2 , ale nakonec asi vezmu Samsung J…
Georgiuss 17.11.2015 21:02
Georgiuss
Není pravda. Naopak AMOLED displeje při vhodném nastavení (tmavé pozadí) jsou úspornější než IPS s p…
touchwood 17.11.2015 20:48
touchwood
http://blog.pidisoft.cz/clanky/89-porovnani-displa ye-ips-vs-tn---recenze/ watch http://webmagazin.t…
robert13 17.11.2015 20:16
robert13
V podstate bylo vse receno, Super Amoled je OLED displej od Samsungu, ma vic kontrastni saturovane…
RedMaX 17.11.2015 21:23
RedMaX
Chtěl jsem koupit Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB, Samsung S4 už je dost drahý, ale taky o něm pře…
Georgiuss 17.11.2015 21:48
Georgiuss
No koukal jsem na to a uz tu nesmyslnou cenu za J5 stahli dolu, prave proto jsem doporucoval ten S4,…
RedMaX 17.11.2015 23:15
RedMaX
Díky, ještě se zeptám - u toho Samsungu S4 vzít raději verzi S4 I9505 /Snapdragon 600/ nebo novější…
Georgiuss 18.11.2015 20:36
Georgiuss
Ne nebude, ber S4 i9506. (Mam taky, vybornej foun.) poslední
RedMaX 18.11.2015 21:05
RedMaX

Pokud v prodejně vezmu do ruky např. Lenovo P70, jakýkoliv Huawei atd. a potom např. Samsung J5, tak tam vidím poměrně výrazný rozdíl ve prospěch Samsungu v sytosti, jasu, kontrastu...Venku na slunci to musí být ještě výraznější, ale nevím,kupuji první "dotykový" mobil, jen mě to překvapilo, proč vlastně všichni výrobci nepoužívají SUPER AMOLED, pokud to ovšem bere hodně energie z akumulátoru, tak to je zase nevýhoda.

Super AMOLED nemá výhody, jen žere a nepoznáš okem rozdíl? Doporučuju navštívit očního, rozdíly jsou viditelné na první pohled a zbavit se zaslepené nenávisti. ;-)
Prvně, Super AMOLED je jen marketingové jméno AMOLED displeje od Samsungu, dělají ho i jiní výrobci. Zásadní výhodou, kolem které se všechno točí je, že černý bod = vypnutý bod, takže šedě nesvítí, vypadá to vážně hezky.
Mezi nevýhody lze zařadit pro někoho přesaturované barvy, ty mi osobně na telefonu vůbec nevadí, na úpravu fotek mobil nepoužívám a skvělý kontrast je hodně zásadní plus. Druhým problémem, který se poslední roky přestává objevovat, je vypalování. Za dob první generace Galaxy S se displej při velmi dlouhém zobrazování stéle toho stejného vypálil a zůstávali na něm duchové - byl vidět třeba stín horní lišty. Měl jsem dva a půl roku Galaxy S4 a tam už jsem se s tímhle nesetkal. Teď mám Lumii 735, protože AMOLED byl jedním z parametrů, ve kterých jsem nehodlal ustoupit.
Spotřeba je v průměru stejná - světlejší odstíny jsou energeticky náročnější, než IPS, tmavší zase méně.

Jestli tady nepoznáš rozdíl, je něco opravdu hodně špatně, IPS vs AMOLED.

[http://pc.poradna.net/file/view/24246-amoled-jpg]

Není pravda. Naopak AMOLED displeje při vhodném nastavení (tmavé pozadí) jsou úspornější než IPS s podsvícením. Dále umožňují rozšířené funkce (např. původní Nokiácký "Sleeping Screen"), které podsvícené neumí a umět rozumně nebudou (protože by musely neustále svítit).

Osobně AMOLED používám už několik let (první byla Nokia E7) a už nechci IPS. Skvělá viditelnost na slunci je další důvod proč nechtít běžný IPS displej.

V podstate bylo vse receno,

Super Amoled je OLED displej od Samsungu, ma vic kontrastni saturovane barvy oproti skutecnosti, nekterym lidem to vadi, nekdo je za to rad. Napriklad P-OLED od LG je na tom "lepe" (podle toho jak to kdo citi - vidi).
Velka vyhoda je nizsi spotreba energie oproti beznym LCD displejum (IPS take), takze co tu za nesmysl napsal virten je hodne k smichu.
Naopak nevyhoda je moznost vypalovani displeje, no ja jsem vlastnik Samsung Omnia i8000, naschval se podivej, jak je ten telefon stary a dodnes neni vypaleno nic. Takze v praxi to zadna nevyhoda neni. Na co je ale dobre si dat pozor, u AMOLED dochazi k postupne degradaci bodu - blednuti barev a nejhure jsou na tom body modre barvy, kde je zivotnost cca. 3 roky bezneho pouzivani, ostatni barvy jsou na tom lepe, no ja jsem se s tim v praxi opet nesetkal, ale pro jistotu nedavam modre pozadi, abych ten displej setril. Dekujeme Samsungu, ze nam jako defaultni modre pozadi dava, asi abychom si brzy zase koupili dalsi Samsung. ]:)

Kterej ten Zenphone 2 bys byval chtel koupit? Protoze Samsung Galaxy J5 a cela J rada jsou predrazene klumpy a ani AMOLED to nespravi, ja bych radeji koupil ten Zenphone 2 nebo se podival po Samsungu rade S, napriklad Galaxy S4 i9506 je za zajimavou cenu vzhledem ke kvalite a vykonu toho telefonu.

No koukal jsem na to a uz tu nesmyslnou cenu za J5 stahli dolu, prave proto jsem doporucoval ten S4, protoze ta cena byla jen o malo vyssi, ted uz je to o necem jinym. Kdyz porovnam ten J5 s tim ZE500KL, tak cenove stejne, neco lepsi u J5 (displej, baterie) neco lepsi u ZE500KL (datovy prostor, RAM), zkoukni nekde oba a uvidis, ktery ti vic padne.

Díky, ještě se zeptám - u toho Samsungu S4 vzít raději verzi S4 I9505 /Snapdragon 600/ nebo novější verzi
S4 LTE I9506/Snapdragon 800/. Výkonnější a novější je asi lepší, ale nebude spotřebovávat více energie a zahřívat se? Oba se dají koupit za 7100,-.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru