Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nejdu torrenty

ludia pomozte. vcera som sa kvoli jednej zalezitosti bavil s biosom, ale vsade som daval len F7 (optimised defaults) a potom vsetko ok nabehlo, ale vsimol som si, ze nejdu torrenty. Pouzivam Bitcomet, najde seederov aj leecherov, ale rychlost sa pohybuje v rozmedzi 0-1 kb (skusal som aj mtorrent a vysledok bol rovnaky). Jedna sa o rychle torrenty (>20 seederov). Inak net funguje bez problemov,aj stahovat sa da normalne. Program mam flatovy,studentsky od T-comu a doteraz bolo vsetko ok. testoval som pocitac aj na viry aj spyware a nic. Zeby som nieco prehodil v tom biose, co to ovplyvnuje? Poradte.

Předmět Autor Datum
BIOS s Torrenty nemá nic společného. Máš nainstalovaný firewall? Máš na něm nastavené přesměrování p…
Jan Fiala 18.04.2007 08:30
Jan Fiala
doteraz tie torrenty isli a firewall som vobec nemenil. ono to vyzera, ako keby nieco len spomaloval…
Janci 18.04.2007 08:53
Janci
uf to byl skok bios =>> torrenty ;-) --- pocet seederu neznamena ze jsou vsichni v poradku - muzou t…
kmochna 18.04.2007 09:27
kmochna
no je to divne, ale zacalo to az po tom ako som bol v biose, --- jedna sa o ulohy torrentu, ktore uz…
Janci 18.04.2007 09:50
Janci
chybka muze byt jinde. mas?: firewall router sitovku nebo modem --- dale koukam odkud se pripojujes…
kmochna 18.04.2007 09:55
kmochna
mam usb modem, je to domaci pocitac, internet funguje inak bez problemov sry ale co myslis tym "co f…
Janci 18.04.2007 10:19
Janci
FUP fair user policy - omezeni kde po urcitem datovem objemu dat prichazi sankce v podobe - snizeni…
kmochna 18.04.2007 10:32
kmochna
vdaka, vyskusam a dam vediet
Janci 18.04.2007 14:45
Janci
tak som to vyskusal a ziadna zmena, myslim, ze by to mohlo byt v nastaveni "peripherals..." v biose,…
janci 18.04.2007 22:35
janci
oki dej vedet - chybu nevime zatim po ni patrame
kmochna 19.04.2007 00:05
kmochna
takze som zistil pricinu, nakoniec ta najlogickejsia - operator to blokuje, od polnoci sa to rozbehl…
janci 19.04.2007 00:13
janci
kdepa janci spis podekovat tobe - za trpelivost - treba to hodne lidem pomuze aby cetli smlouvy s pr…
kmochna 19.04.2007 00:23
kmochna
operator te nemusi omezovat na rychlosti, ale na poctu spojeni pro dany protokol ( existuji zarizeni…
JR_Ewing 19.04.2007 07:34
JR_Ewing
to pripojenie mam cca a rok a ide o klasicke DSL pripojenie. doteraz islo vsetko ok. jeho parametre…
Janci 19.04.2007 08:08
Janci
tak mi napisali, ze zavadzaju FUP :-), ja im napisem, ze FU.K
Janci 19.04.2007 08:54
Janci
:)) zlaty kabelprovajdr do 40ti giga za mesic si delej co chces :) poslední
kmochna 19.04.2007 12:04
kmochna

uf to byl skok bios =>> torrenty ;-)
---
pocet seederu neznamena ze jsou vsichni v poradku - muzou to byt fake klienti (pouzivej peer guardian),take neznamena ze kdyz tam je bude dojit pro tebe -uz muze byt obsazen ;-)
ja kdyz uz se rozhodnu torrentovat pouzivam µTorrent www.utorrent.cz - zapnu si tam DHT (coz je kademlie)takze me to hleda zdroje napric klienty
nastavim si jelikoz mam verejnou ip nat (vystrcim porty ven) pokud nemas verejnou ip ci smerovane porty povypinej stejne ti to nepujde,nespoustej upnp mapovani portu pokud nevis co to je.
---
jelikoz se jedna o p2p klienta tak trha lajnu (to muze byt ta pomalost)vypni dht omez pocet pripojeni na nejmensi mozne minimum -rychlost v tomto pripade je podruzna dulezitejsi je stabilita -- stabilitu otestuj trebas start spustit cmd tam napsat ping -t seznam.cz a nech to tak pul hodky bezet.
---
dalsi kolizni body jsou firewall a router - oboum se musi sdelit ze torrent poleze jak pres TCP tak i po datagramech UDP ,znova zkontroluj pravidla pokud jsou smaz je a vytvor znova - jestli provider neblokuje udp a ty jsi aktivni (verejna smerovani)musi byt povoleno - specialitkou udp je vsesmerovy volani ty se zeptas pepy jestli to nema ten se zepta martina a ten to ma a odpoved prijde od martina ktereho neznas a nic jsi nevyzadoval od nej.

no je to divne, ale zacalo to az po tom ako som bol v biose,
---
jedna sa o ulohy torrentu, ktore uz boli rozbehnute, nad 30%, tahal som ich kazdy den a isli v pohode. skusal som aj torrenty so sukromnych serverov, o ktorych viem, ze idu prakticky stale naplno a vysledok bol taky isty. vyskusal so aj µTorrent (portable) a bolo to rovnake.

FUP fair user policy - omezeni kde po urcitem datovem objemu dat prichazi sankce v podobe - snizeni rychlosti,zakazani p2p apod.
---
takze usb modem...
zagoogloval jsem http://www.google.com/search?q=usb+modem+zpomaluje+ rychlost

tohle vypada nadejne

USB ADSL modem vzít a zahodit. Pokud není dostatečně výkonné cpu, usb modem zatěžuje a zpomaluje PC. Navíc jsem zažil i problém s napájením takového modemu. Některé usb porty totiž nejsou schopny modem kvalitně napájet, napětí kolísá, dochází k chybovosti a opět ke snižování datové rychlosti.
Radost ze zdarma získaného modemu může vystřídat zlost a trápení. Dnešní adsl modemy s ethernetovým portem již stojí hluboko pod 1000,- Kč, je třeba nešetřit na správném místě . Navíc takové modemy jsou i hw vyspělejší, více toho umí, jsou nezávislé na zapnutí PC (napájení), mohou obsahovat firewall, dhcp server, no prostě spoustu dalších užitečných věcí. Jsou nezávislé na OS, nastavují se z 99 % via internetový prohlížeč.
Navíc, pokud jste z oblasti, kde rádi řádí blesky, je použití takového modemu nezbytností. Vložením jakéhokoliv switche mezi adsl ethernet modem a naše PC výrazným způsobem eliminujeme zničení našeho pc výbojem blesku. (je dobré mít i PC napájené přes i tu nejlevnější UPS).

tak napajeni je ve spravci zarizeni radice usb - mozna nakonec to tim biosem neuveritelne bude :) najdi si korenovy rozbocovac modemu vlastnosti rizeny spotreby a odskrtni uspornej rezim (nechces) to same se pokus vyhledat v biosu - presne to bohuzel nevim ale ideu mam takovou aby usb nebylo zahrnuto do rizeni spotreby - pac jestli mu deska priskrti voltiky a toto muze byt nachylne potom na prenos (nezapominejme ze jde o p2p -trhace lajny-narocny na plnohodnotny provoz) tak by vypnutim se mohlo jevu zabranit

tak som to vyskusal a ziadna zmena, myslim, ze by to mohlo byt v nastaveni "peripherals..." v biose, tam sa nastavuje usb, skusim sa s tym pohrat. a idem este napisat operatorovi, ci mi nezablokoval p2p, ale to by mi asi nenacitalo seedov a leechov, nie?

operator te nemusi omezovat na rychlosti, ale na poctu spojeni pro dany protokol ( existuji zarizeni, ktera jsou toho schopna ). Proste ti nastavi na P2P spojeni treba 50 otevrenych spojeni. Flat program neznamena, ze si muzes delat co chces, na to si porid garantovanou bezlimitni linku, pak ti pujde vsechno. P2P clienti spolehlive bouraji sitem, u wifi je to pak jeste vetsi problem. Jeden sikovny klient je schopny zbourat AP a ostatni maji smulu. Zkus si o tom neco pocist a pak se na to podivej ocima ISP.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru