Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ovislink AP5460 druhý port?

Dobrý den, prosím o pomoc,
mám acces point Ovislink Ap5460, dosud jsem ho používal jen v režimu koncového uživatele na wifi připojení.
Mám WinXP vše ok, jen nevím jak zprovoznit druhý port LAN2, na ketrý bych chtěl navěsit druhý PC, ale kde jsou WIN 98. A v tom je právě můj problém, Win 98 vůbec nevidí Ovislink, Díky za rady.P.K.

Předmět Autor Datum
Pokial mas dobre nastaveny wisp mod mali by oba pripojene ip dostat ip adresu od ovislinku z rozsahu…
fleg 18.04.2007 23:33
fleg
No WISP jsem nastavil, tak nějak právě pořádně nevim co a jak, IP adresu dostávám od Dhcp servru od…
almora 22.04.2007 16:33
almora
zalezi ako to chces mat nastavene. wisp sluzi na pripojenie viacerych pc za jednym ovisom a preto je…
fleg 23.04.2007 09:12
fleg
Díky, No co se týče toho hardware na PC s Win98 tak tam by mělo být vše ok, dal jsem tam síťovou kar…
almora 24.04.2007 10:41
almora
to ze ti skace iny fw je asi problem bootloadera. len by ma zaujimalo kde ma ten druhy fw ulozeny. s…
fleg 24.04.2007 11:19
fleg
Díky, ještě jsem se chtěl zeptat, jak poznám jakou verzi toho bootloaderu mám, nebo jakou mám zkusit…
almora 27.04.2007 19:11
almora
Rozhodně děkuji za tenhle dotaz, zjistil jsem že musím upgradeovat firmware! :beer: Třeba se někomu…
josephino 24.04.2007 20:32
josephino
Čím je že když chci podle návodu přehrát bootloader, tak mi vypíše že nelze z místního souboru číst,…
almora 29.04.2007 11:58
almora
Měl jsem podobný problém když jsem přecházel z původního fw(ještě pod v1) na v2 ...ono se tam musí h… poslední
hard_core 05.10.2007 04:20
hard_core
ještě jednou tedy. :)) díky za pomoc, nakonec jsem tam dal Win XP na obě PC a na obou mám vše přiděl…
almora 05.05.2007 11:42
almora

No WISP jsem nastavil, tak nějak právě pořádně nevim co a jak,
IP adresu dostávám od Dhcp servru od providera a na ovislinku jsem dal že sám bude pak dhcp přidělovat, Na lan1 mi připojení k internetu jde, ale na lan2 s Win98 se nedostává, ale mají přidělenou IP adresu o jednu vyšší od ovislinku.

zalezi ako to chces mat nastavene. wisp sluzi na pripojenie viacerych pc za jednym ovisom a preto je tam standardne zapnuty nat. t.z. ze ovis ma na wan rozhrani ip ktoru ti pridelil isp a na lan rozhrani bezi jeho dhcp server ktory prideluje ip na lankach. tato ip je z ineho rozsahu ako ti pridelil isp. standardne sa mi zda ze je to nieco 192.168...
vsetko si vsak vies pozriet v statuse. zisti si wan ip ovisa ci je ok, potom lan ip ovisa ci je z rovnakeho rozsahu ako maju obe pc a potom sa pozri kolko klientov ma ovis asociovanych (tusim dhcpd to tam bonzuje).
v pripade ze ti nejde len ten druhy pc s win98 skontroluj si jeho sietove nastavenia. je mozne ze sa jedna aj o hw problem (skus vymenit sietovku).

Díky, No co se týče toho hardware na PC s Win98 tak tam by mělo být vše ok, dal jsem tam síťovou kartu, která je odzkoušena na jiném Pc a žádný problém nevykazuje, třeba s ovladači.
Ale právě nevím čím to je ale teď se mi stává, že mi v Ovislinku přeskočí nějakým způsobem firmvare na nějaký Vh1 nebo co, a je to webové prostředí takové do zelena laděné, při vrácení původního firmwaru, funguje vše chvíli dobře, ale někdy tam prsotě skočí tenhle firmware, který neumí nějak nic moc a tak vše jakoby zruší a nic nejde, nemáš s tím zkušenost?
Nyní tam mám firmvare verzi e8 english.
Takže tedy na tom pc ve win98 dám pak v nastavení sítě aby bylo přidělena IP adresa od DHCP, což bude jako od ovise? Nebo tam mám, nastavit nějaké ty údaje na pevno?
Když dám ten WISP, tak mi to přidělí na jeden PC jednu IP 192.168.100.x jak si nastavim rozsah a na druhý to pak dá x+1, ale net mi právě běží pak jen na tom prvním, tak nevím kde co ještě nastavit. Díky za ochotu, jak se mohu zavděčit já tobě? Nepotřebuješ něco..

to ze ti skace iny fw je asi problem bootloadera. len by ma zaujimalo kde ma ten druhy fw ulozeny. skor by som povedal ze ti niekto na dialku uploaduje novy fw;o).
skontroluj si cez winipcfg ci mas spravnu branu, masku, ip a dns. porovnaj to s udajmi z xp (ipconfig /all). ak ej to rovnake nie je dovod aby to neslo.
rozsah si nastavis v menu ovisa v polozke tcp/ip. v pripade ze pc beru dns od ovisa musi mat ovis nastaveny spravny dns server. pri dhcp mas aj volbu show client...pozri sa ci vidis oba pc asociovane.

Díky, ještě jsem se chtěl zeptat, jak poznám jakou verzi toho bootloaderu mám, nebo jakou mám zkusit, nebo jestli se něco stane když tam dám třeba stejnou. Našel jsem jen verzi 1,6 ale nevím, proč mi to háže ten jiný FW, Díky.

Čím je že když chci podle návodu přehrát bootloader, tak mi vypíše že nelze z místního souboru číst, kde ho mám mít tedy abych to mohl provést?
A proč mají na českých stránkách naosáno že jde o verzi 1,4 s návodem pro provedení, ale stáhnutý soubor je verze 1,6 dvakrát a bez návodu? Díky.

Měl jsem podobný problém když jsem přecházel z původního fw(ještě pod v1) na v2 ...ono se tam musí hodit nejdřív ten "intermediate.bin" či podobně a pak na něj teprve můžeš naflashovat ten fw v2....to jen tak pro ostatní kdyby se s tím setkali ;-):i: jinak si to musíš samo sebou stáhnout na hdd ten nový fw :))

ještě jednou tedy. :))
díky za pomoc, nakonec jsem tam dal Win XP na obě PC a na obou mám vše přidělené myslím že ok, na obou to přidělí IP z daného rozsahu a jeden je o jedna věčí, DNS a podsít a masku to má stejný, ale připojení k netu je jen na jednom PC, na tom druhém vypadá vše jako ok, ale stránka nelze nikdy zobrazit, i ping na ovise je úspěšný, je možný že tam mám ještě něco někde blbě nastavenýho? Díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru