Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 - nevyžádaný režim spánku

Zdravím,
od doby, co jsem přešel na Windows 10 (cca 3 týdny), se mi stává, že se mi můj počítač samovolně uspává, a to vždy tak po 3 minutách. Samozřejmě vím, že je nutné to nastavit, ale dělá to, i když to nastavím. Jen uvedu, co všechno jsem nastavoval:
1) Po stisknutí Start - Nastavení - Systém - Napájení a režim spánku: ve všech možnostech jsem nastavil "Nikdy".
2) Po kliknutí na "Další možnosti nastavení" - Zvolené schéma "HP Optimized": Ve všech možnostech nastaveno "Nikdy".
3) Po kliknutí na "Změnit pokročilé nastavení napájení" - ve všech možnostech, které mě napadají, a které s tím mohou souviset, zvoleno "Nikdy". Např. "Vypnout pevný disk po": "Nikdy". Režim spánku i hibernace "nikdy". atd.

Přesto se mi stává, že se počítač sám převede do režimu spánku, cca po 5 minutách, pokud na pozadí není nějaká aktivita, jako hudba či stahování souboru, resp. má vlastní aktivita prostřednictvím periférií, jako jsou myš či klávesnice.
Netušíte, čím to může být? Jsem už z toho celkem zoufalý. Kdykoli si zajdu udělat čaj/kafe a vrátím se, počítač je uspaný, kdykoli si skočím na WC, po návratu je uspaný. Je to otrava.
Mimochodem, přítelkyně přešla u totožného NTB z totožného OS (8.1) na totožný OS (10) ve stejnou dobu jako já, a neděje se jí to...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Domnívám se, že to způsobují Windows 10, které neustále aktualizují, t.j.hlavně kontrolují, osobní p… poslední
Honza X 04.11.2018 13:27
Honza X

Domnívám se, že to způsobují Windows 10, které neustále aktualizují, t.j.hlavně kontrolují, osobní počítače. Považuji to za neoprávněné zásahy do osobního vlastnictví a využívání počítačů a mělo by se to Microsoftu (nebo kdo to způsobuje) zakázat! S ochranou počítačů to nemá nic společného! Myslím, že pořádná pokuta od příslušného úřadu by to spravila!
Honza

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru