Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vykonny zdroj je potreba pro tuto PC sestavu?

Ahoj a predem se omlouvam za mozna hloupy dotaz, ale skladam si novy PC (komponenty jeste nejsou zakoupeny) a chci se zeptat, jak silny zdroj je potreba k bezproblemovemu chodu teto sestavy:

bedna: Corsair 230T Graphite Series
zakladni deska: GIGABYTE Z97X-Gaming 3
procesor: Intel Core i7-4790
chladic procesoru: SilentiumPC Fera 2 HE1224
ramky: Kingston 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Series
graficka karta: MSI GTX 970 GAMING 4G
mechanika: ASUS DRW-24F1MT
SSD: Samsung 850 EVO 120GB
HDD: WD Black 1000GB 64MB cache
zdroj: corsair 750 gold?

Dekuji za jakoukoliv odpoved a pokud by nekdo mel nejake pripominky k teto sestave, tak budu rad za kazdou kritiku :). Skladam si novy herni pc, kdy prioritou je aby zvladal vsechny nove hry na vysoke detaily a chvilku mi vydrzel bez nutnosti upgradu. Limit jsem si dal 50k a planuji dokoupit jeste monitor 24" Philips 242G5DJEB.

Předmět Autor Datum
http://www.czc.cz/seasonic-ssr-550rm-550w/115467/p rodukt Delaj i 650W, ale rekl bych, ze zbytecne,…
RedMaX 12.12.2015 20:09
RedMaX
Mnohokrat dekuji za bleskovou odpoved :). Predchozi desku jsem zvolil na zaklade precteni nekolika d…
Amix 12.12.2015 21:19
Amix
Jeste se zeptam, jak je to s hybridnimi disky od seagate? Rozhodně je lepší volbou SSD + HDD. Jaké?…
Eessencia 12.12.2015 21:32
Eessencia
Ano, ted uz dobra volba desky. Zcela zasadni jsou soucastky na desce jako kondenzatory apod. MSI a A…
RedMaX 12.12.2015 22:43
RedMaX
Herní spotřeba v zátěži bude u celé sestavy okolo 320W, tudíž by stačil i kvalitní 450W Seasonic Tak…
Eessencia 12.12.2015 21:28
Eessencia
Diky, vybral jsem ten druhy Seasonic SSR-550RM - 550W, protoze doporuceny zdroj k te karte je 500W.…
Amix 12.12.2015 22:17
Amix
Ono je vzdy dobre mit trochu rezervu, ja bych do dnesnich desktopu, pokud se nejedna o kancelar nebo…
RedMaX 12.12.2015 22:53
RedMaX
Ceny jsem uz porovnaval, je tam rozdil nekolika stovek a co je v Alze ve sleve je vetsinou na CZC za… poslední
Amix 12.12.2015 23:21
Amix

http://www.czc.cz/seasonic-ssr-550rm-550w/115467/p rodukt

Delaj i 650W, ale rekl bych, ze zbytecne, leda ze bys casem planoval vymenit GK za vykonejsi.

Desku neber frkulinskou Gigabyte, ale normalni MSI, Asus nebo pripadne levnejsi AsRock.

SSD 120GB je na herni PC male, tam potrebujes dostat i hry, takze urcite aspon 250GB a radeji vem Samsung 850 PRO, ktery je kvalitou uplne nekde jinde. Pokud chces setrit, tak lepe vzit Crucial MX200 nebo Transcend 370S. Ten EVO je az takovej ctvrtej v poradi.

A disk muzes klidne Seagate Desktop, pokud potrebujes usetrit, ten WD Black ma jedinnou vyhodu v 5 lete zaruce, coz je sice super, ale je nesmysl setrit na SSD a kupovat drahy HDD.

Mnohokrat dekuji za bleskovou odpoved :). Predchozi desku jsem zvolil na zaklade precteni nekolika diskusnich prispevku na internetu, kdy tamni prispevatele prirovnavali MSI desky k poutovym atrakcim, ktere maji jen hezke pozlatko. Nicmene nyni volim MSI Z97 GAMING 5 - Intel Z97. Disky taky pozmenim a zdroj vezmu slabsi. Jeste se zeptam, jak je to s hybridnimi disky od seagate? Ma cenu je kupovat nebo radeji klasiku a ssd?

Jeste se zeptam, jak je to s hybridnimi disky od seagate?

Rozhodně je lepší volbou SSD + HDD. Jaké? - viz post od kolegy.
SSHD je HDD s SSD cache, kde si disk zapamatuje po nějaké době oblíbené aplikace a ty načte do této cache.
Když se u hybridu rozbije jedna část, je v háji i druhá, dobré to je ledatak do notebooku s jedním slotem pro disk.

Ano, ted uz dobra volba desky. Zcela zasadni jsou soucastky na desce jako kondenzatory apod. MSI a Asus montuji ze znackovych, Gigabyte montuje z pochybnych cinskych, takze tolik k frkulinskym diskuzim na netu. Jednoduse penize co da MSI a Asus do desek, dava Gigabyte na marketing, proto ho neznaly frkulini ovlivneni reklamou doporucujou. Jinak AsRock ma priblizne stejnou kvalitu jako Gigabyte (ja se osobne klonim k tomu, ze je lepsi), ale je levnejsi, takze pokud bys nahodou opravdu potreboval setrit nebo kdokoli jiny, tak radeji snad AsRock, ona je to v podstate levna odnoz Asusu.

Hybridni disky nebrat, jak uz bylo receno, je to docela dobra volba do notebooku. Samozrejme i do notebooku je lepsi kvalitni 7200ot. disk, ale ty jsou v notebookovem provedeni drahe a proto je urcite lepsi vzit hybridni disk nez-li pomaly 5400ot. My se ale bavime o desktopu a zde jednoznacne SSD na system a programy (hry) a na uzivatelska data klasicke HDD.

Diky, vybral jsem ten druhy Seasonic SSR-550RM - 550W, protoze doporuceny zdroj k te karte je 500W. Diky moc obema za rady a pripominky. Jeste budu mit posledni dotaz, u koho je lepsi koupit komponenty u CZC nebo Alza? Jde mi spise o pripadne reseni a uznani reklamaci, jestli s tim nemate zkusenosti, jsem z Plzne.

Ono je vzdy dobre mit trochu rezervu, ja bych do dnesnich desktopu, pokud se nejedna o kancelar nebo samohrajku automaticky doporucoval tech 500W a vys. Kvalitni zdroj uzivatelovi vydrzi dele nez jeho herni PC a pokud se casem rozhodne pro nejaky upgrade, nemusi se pak zabyvat znovu i zdrojem.

Takze za me od 500 do 700W. Vic uz je opravdu jen pro specialni pripady nejakych quad-SLI apod. Ono ja pak dobre si zkontrolovat podle testu na netu, kdy je zdroj nejefektivnejsi. Ty kvalitni zdroje jako Seasonic, jsou obvykle nejefektivnejsi pri zatezi 80%-90%, zatimco jine zdroje to maji posazene klidne i na 60-70% vykonu, takze tam je pak treba vzit vyssi cislo zdroje.

Jo Alza nebo CZC: Ja posledni dobou nakupuju zase na CZC nebo taky Softcom kvuli levnejsim cenam, ale fakt je, ze co jsem se setkal s reklamacema, tak Alza dneska jede na takovej obrat, ze nekdy ani nemaji cas na nejake reklamace a meni proste komponenty za nove, ono je to dane, ze jedou asi v nejvetsim obratu u nas a proste si to muzou dovolit, takze je pravdepodobne, ze pripadna reklamace bude nejrychleji vyrizena u Alzy, ale ceny maji proste o neco vyssi, nakonec to si zkontroluj sam.

Ceny jsem uz porovnaval, je tam rozdil nekolika stovek a co je v Alze ve sleve je vetsinou na CZC za stejnou cenu bez slevy, takze jen klamani, ale to je dneska asi bezna praxe obchodniku. Myslim, ze tohle vlakno je uz vyresene, takze diky vsem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru