Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AIRFLOW- jak to dát do kupy

Zdravim. Chtel bych poradit jak s AIRFLOW, protoze budu vymenovat vetraky, ktery odchazi.

Mam bednu ZALMAN Z5. Tedy: 2 vetraky vepredu, 2 vetraky nahore, 1 vetrak vzadu, 1 vetrak dole. Mam vetraky pro vsechny pozice. Dostal jsem za dobrou cenu Noctua industrial PWM, takze je mohu nebo pokud mi poradite jinak, taky nemusim, osadit vsude na ty mista. Ale zas aby to nebylo kontraproduktivni, nebo spis zbytecny vzhledem k ucinost/ hluk, nebo se to jinak nebilo.

Pres MOBO muzu ovladat jako PWM jenom 4 ventilatory a 2 bych mel dat na CPU ne? (chci osadit CPU druhym i ventilatorem, protoze z testu vyplyva, ze da nekdy i 4 stupne dolu). Takze zbyvaji 2 ventilatory, co muzu dat na desku a zbytek normalne pres ovladac na kastli- rychle, pomalu , vypnuto.

Ktere by bylo nejefektivnejsi dat jako PWM do desky a ktere klasicky?


A ted jak na airflow? Navrchu ted oba co tam jsou vyfukuji teplo, ale prave ten co je bliz( vyfukuje pred CPU chladicem), tak narozdil od zadniho nevyfukuje skoro zadne teplo. Napadlo mne, zda bych ho nemel otocit a naopak foukat dovnitr. Videl jsem to na jednom schematu. Proste zadni foukal ven (u me hodne teplej vzduch, jelikoz se tam nakumuluje predevsim doslova horko z North a South bridge. Ale ten co je na ramkama, pred CPU nevyfoukne skoro nic a premyslim tak, ze bere vzduch CPU vetraku. Nevim. Proste takhle by foukal dovnitr studenej vzduch a predevsim pro CPU by to mohlo byt dobry. I celkove.

A pak jestli neni zbytecny foukat jeste zespodu- mam vetrak, ale zbytecne jak rikam to osazovat nebudu.

Takze ktere mam dat na PWM regulaci pres desku a jak tech zbylych 5 az sest vetraku mam nasmerovat. Respektive ktere jsou nezbytne a jak natočit ten vrchní přední.

Díky za nazory

Vim ,ze se da airflow zaridit dvema zpusoby, ale vubec tomu nerozumim, tak se ptam jak to natocit, osadit, abych to dneska mohl rozdelat, protoze mi to hrci jako hrom.

Tady druhej obrazek na foru je to co jsem myslel, ze fouka vrchni dovnitr a ne ven, akorat tam blokuji ten zadni, coz bych nemohl v zadnym pripade, protoze z neho doslova sala teplo z tech mustku, jak jsem psal.https://forum-en.msi.com/index.php?topic=153931.0

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny