Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uzamčení taktů na turbo taktech, info o ASRock B85 ANNIVERSARY

Ahoj, potřeboval bych poradit, zdali u této desky lze nastavit v biosu pro procesory 'neustále zaplý turbo takt'. Když má třeba xeon 3,8 GHz Turbo takt a 3,4 GHz základní takt, tak při plném zatížení se (jestli se nepletu) procesor nataktuje max na 3,4 GHz na všech jádrech. Potřeboval bych, aby při plném zatížení běžel na těch 3,8 GHz a zdali tato nejlevnější základní deska s chlazenou napájecí kaskádou a USB3.0 výstup na předek skříně. Pokud by jste měli podobnou základku u které víte, že to funguje a má patici LGA 1150 a stojí kolem 2 000 Kč, tak mi ji také napište prosím. Vím, že existuje Asus B85 Pro Gamer, u které 100% vím, že to funguje. Ale stojí o 500 Kč více.
Popřípadě, myslíte si, že je lepší Xeon E3-1231v3 nebo i7-4790 na render, točení (a hraní her zaráz)? Vím, že i7 má vyšší takt o 0,2 GHz, což je jenom 5% a cenově je xeon skoro o 2000 kč levnější. Pokud by šlo zvednout to turbo, tak by to byla paráda! Rozdíl by sice byl stejný, ale u 3,8 GHz bych se nebál, že by to v nějaké hře nestačilo (která využívá méně jader)

Tak fakt dík moc

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny