Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zrcadlovka do 13k

Nikon D3300 mam, se setovym objektive 18-50mm "na takove to domaci foceni" (https://www.fotoskoda.cz/nikon-d3300-18-55-mm-vr-i i/ za asi 13K i brasnou) a makro/tele-objektivem Tamron 90mm/2.8 na technickou dokumentaci mikroobvodu (hlavni duvod koupe, dalsich 13K).

Ten Tamron proste miluju, ale je potreba hoodne prostoru (prez cely sal a tak podobne), pokud clovek chce neco vetsiho nez samotny oblicej.

Na takove to "obycejne foceni" je ale i ten setovy objektiv totalni overkill. ( Dve fotky z hospody setovym objektivem, BEZ uprav, vc. cervenych oci:
pozor, VELKE http://download.gilhad.cz/DSC_0283.JPG s bleskem, 1/60sec, f/5.6, 26mm (~39mm u kinofilmu) v pohybu
http://download.gilhad.cz/DSC_0397.s.jpg BEZ blesku, jen zmenseno(resize), 1/6sec!! z ruky, f/5.6, 55mm
)

Nevyhody jsou zrejme - velikost aparatu + jeho vaha + hlasite cvakani zrcatka.
Vyhody jsou zrejme taky - 24Mpx - cili jde delat i brutalni vyrezy se slusnou kvalitou, i setovy objektiv umozni skvele zabery, zvlada fotit i pri znacne tme a v pripade potreby lze casem dokoupit dalsi objektivy/cocky/filtry/mezikrouzky podle potreby.

Na jednu baterku jsem fotil cely vecer, asi 280 snimku (RAW+velky JPEG), cast s bleskem, cast bez, cast se setovym objektivem (umozni jit blizko i daleko), cast s teleobjektivem (prakticky jen prez celou mistnost a/nebo portret), pro bezne pouziti bylo nutno fotky zmensit (a pripadne orezat), oslavenec-fotograf amater byl jimi ale nadsen.

Pro prilezitostne foceni URCITE CHCETE stabilizaci obrazu - umozni fotit z ruky i tam, kde by to kvuli svetlu neslo, vyrazne zlepsi kvalitu fotky prirozenou cestou. Muj setovy objektiv ji ma.

Samozrejme profesionalni aparaty a zejmena profi objektivy umi vic za podstatne vetsi cenu, ale pro amaterske momentky je i tohle vic nez dost (zkuste si z te velke s holcickama cokoli zvetsit, porad je to jeste ostre a krasne). S vyssi clonou jde prihodne rozmazat popredi a/anobo pozadi podle potreby. 18mm(~27 mm) az 55mm(~82mm) je rozsah od detailu po skoro teleobjektiv a kvalita (pokud je svetlo) je plne dostacujici i pro nasledne upravy pfotografie, i pro znacne orezy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny