Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vstup do jablečného klubu

Zdravím. Jsem uživatelem notebooku HP a Gatesových dárečků, které mě díky své nefunkčnosti pravidelně přivádějí k šílenství. Proto zvažuji, že se praštím přes kapsu a vstoupím do jablečného klubu. Zkušenosti s jablky mám ovšem nulové a proto pokládám obecný dotaz: Myslíte, že bude lepší zaplatit na pár hodin experta, který mně vysvětlí základní rozdíly mezi otřesnými "Okny" a jedině skvělým Yosemitem, nebo to běžný uživatel zvládne víceméně sám? Děkuji za odpovědi a pochopení, přeji všem hezký den.

Předmět Autor Datum
to zalezi od toho co si predstavujes pod pojmem bezny uzivatel. jinak ale moje zkusenosti s Macem j…
RedMaX 19.12.2015 21:15
RedMaX
neboj sa,mac os je na používanie rovnako jednoduchý ako win,akurát okná majú ovládacie "gombíky na l…
audax 19.12.2015 21:31
audax
Bež s tým niekam... Máš na to - kúp si... Vzhľadom k tomuto: "...které mě díky své nefunkčnosti prav…
pme 19.12.2015 21:44
pme
Změnou OS se IQ nezvýší.
karel 19.12.2015 21:49
karel
Vlastní zkušenost?
Hazikkk 19.12.2015 21:56
Hazikkk
Rozhodně.
Wikan 19.12.2015 21:58
Wikan
To sa tu zase zisla parta expertov s hentym komancom na cele :) Prechod na OS X nie je ziadna veda (…
wam_Spider007 20.12.2015 10:51
wam_Spider007
Thx vr mch. :-)
R... 21.12.2015 12:17
R...
JJ a rozhodně bych na ElCapitana doporučoval přejít. Yosemite byl v jistých situacích dost utahaný,… poslední
Moas 21.12.2015 13:08
Moas

to zalezi od toho co si predstavujes pod pojmem bezny uzivatel.

jinak ale moje zkusenosti s Macem jsou takove, ze doporucuji nejakeho experta - vymejvace mozku, nam ho v praci neporidili a proto jsme Maca po nekolika dnech testovani zavrhli a radeji se vratili k Windows (podotknu ze na Dell Precision stanicich).

neboj sa,mac os je na používanie rovnako jednoduchý ako win,akurát okná majú ovládacie "gombíky na lavej strane vo forme farebne odlíšených gulatých tlačítok-červené-zatvoriť,oranžové-minimalizovať,z elené-maximalizovať,aplikácie sa inštalujú do zložky application kopírovaním s rozbalovacích archívoch,ktoré sa na ploche zobrazujú ako zložky alebo majú samostartný inštalátor,ktorý program rozbalí z archívu a skopíruje do zložky applications,odinštalácia sa prevádza zmazaním programu zo zložky applications,alebo pretiahnutím programu do ikony kôš-to je to,čo môžu užívatelia win len ticho závidieť,spustitelné programy majú koncovku app,nie exe,obsluhu toho pochopíš za chvílu,žiadneho vymývača mozgu k tomu nepotrebuješ,dokonalí vymývači mozgu boli červení marxisti-leninisti,to už dostatočne potvrdila historia.........

To sa tu zase zisla parta expertov s hentym komancom na cele :)
Prechod na OS X nie je ziadna veda (btw uz je El Capitan).
Niektore veci sa robia trochu inak, nieco ma ine ovladanie. Na pozadi me to unix, z coho vyplyva aj ina filozofia adresarovej struktury. Ak si ale bezny pouzivatel, tak nepotrebujes ist tak do hlbky.
Pre teba bude skor dolezite overit si, ci vsetok software, ktory pouzivas je aj pre OS X, alebo ma aspon adekvatnu alternativu.
Na samotne prostredie systemu si skor ci neskor zvyknes. Vela veci si vygooglis alebo sa opytas na forach. Ale asi nie tu, lebo tu vacsina ludi videla OS X len na plagate a potom su strasne mudri :).
Mozem za seba povedat, ze pre mna bol prechod bezproblemovy. Taktiez z okolia mam dvoch ludi, ktori presli a su spokojni.

JJ a rozhodně bych na ElCapitana doporučoval přejít. Yosemite byl v jistých situacích dost utahaný, 10.11 už je OK.
Též jsem neabsolvoval žádné školení ani nic takového. Je to systém pro lidi.
Pokud člověk neví kudy kam, tak stačí do google napsat něco ve smyslu "OS X where are my documents" a během minuty to člověk má.
Stejně jak u Windows.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru