Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou grafiku vybrat? + další dotazy

Dobrý den, nechci obtěžovat, ale moc si nevím rady s výběrem grafické karty. Prosím o jakékoliv rady.

I: Před lety jsem si koupil GTX670 za 10K a byl to dobrý kšeft, ale po popravdě jsem ji vybral stylem en-ten-týky. Teď se mi pokazila a já potřebuji náhradu. GTX670 mi plně stačila, takže její ztráta je o to víc bolestivější. Kdyby se nepokazila, tak bych si nechal ještě dlouho.

II: Teď však musím vybrat novou a v dnešních kartách se už tak dobře nevyznám. Dost mi schází nějaká třída karet mezi GTX960 a GTX970. GTX960 je podobně výkonově na tom jak GTX670, co jsem četl. GTX970 zase má dvojnásobný výkon jako GTX670. Chtělo by to ideálně něco mezi, ale špatně se mi v té mezeře hledá, to bych musel zajít do AMD, ale AMD mi víc smrdí než Nvidia, docela bych byl rád, kdyby mi to někdo rozmluvil a bylo by o problém méně, no hlavní problém však pro mě je ten, že se v AMD absolutně nevyznám a nejsem si vůbec jistý, zda AMD tuhle mezeru na trhu opravdu zaplňuje.

III: Dejme tomu, že se jakože rozhoduji jen mezi GTX960 a GTX970. Tady je problém ten, že když vezmu GTX960 budu mít něco, co je totální náhrada za GTX670 a nic víc. Když vezmu GTX970, tak budu mít zase totální upgrade, který by měl smysl i v případě, že by se mi má stará GTX670 nerozbila. Na druhé straně mám jen jeden monitor, 4K je pro mě zbytečnost a jediná náročnější a novější hra, kterou teď hraji, je GTA V. Asi jsem si už odpověděl na GTX960 vs. GTX970 sám, ale stejně by mě zajímal názor ostatních, jaký popřípadě vidí potenciál v GTX970 do budoucna.

Zkráceně:

1. Jakou kartu vybrat namísto GTX670, aby byla na minimálně na stejné úrovní a byla ideálně ještě o kus lepší, abych mohl mít radost, že jsem udělal alespoň nějaký upgrade?
2. Popřípadě jakou AMD kartu, proč se nebát AMD?

+

3. Jak moc velký rozdíl v cenách je po 24. 12 nebo v lednu v elektronice (mezi grafickými kartami), kdy si ji ideálně koupit?

Děkuji za případně odpovědi, moc si vážím jakékoliv pomoci.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny