Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký pořídit WiFi router - TL-MR 3220 nebo 3420

Zdravím, potřebuji pořídit router, který mi zajistí signál WiFi po areálu. Preferenční je u mě možnost připojení/vstupu pro USB modem "JauwejJauwej 3131" - nebo jak se to jmenuje..., prostě ta vanička na mobilní Net od T-mobile. To se šoupne do toho routeru a Net jde pak všude po WiFi. Našel jsem v aktuálním prodeji tyto dva routery, MR3220 za cca 600,- , nebo MR3420 za cca 800,-. Jediný rozdíl je v anténách-3420 má dvě, ale jde o to, jestli má také diverzitní RX/TX - pak to má význam, dát dvě kila navíc, pokud jsou antény jen "spojené", je to k prdu. Máte se šířením signálu těchto routerů někdo zkušenost - abych nekoupil něco blbýho, je to částí i dárek.... Díky, Alfi.

Předmět Autor Datum
když chceš pokrývat nějaký areál, volil bych radši 2-anténový. s tplinky pro 3g nemám zkušenost. vý…
lední brtník 23.12.2015 12:32
lední brtník
To L.Brtník - Dík za odpo, objednal jsem ten dvouanténový - a stejně doteď nepřišel, není prý sklade…
Alfi 30.12.2015 04:11
Alfi
když se nedostaneš na net, mrkni do nastavení tcp/ip a ověř, jaký máš skutečný dns server (nslookup)… poslední
lední brtník 30.12.2015 14:26
lední brtník
Co presne myslis pojmom diverzitny prijem? USB modem potrebuje mat velmi dobry signal, najlepsie ked…
Kilo.Viktor 23.12.2015 13:03
Kilo.Viktor

To L.Brtník - Dík za odpo, objednal jsem ten dvouanténový - a stejně doteď nepřišel, není prý skladem. Tak teď už to tak nespěchá, Ježíšek přiletěl "na peruti...", co se týče výkonu a dosahu těch routerů vycházím z toho, že ještě když jsem bydlel v Praze, měl jsem jednoanténovýho Zyxela (Adsl-kovýho teda)Prestigo, "hozenýho" za všema PC a moňasama a za kovovým stolem a ve spleti káblů, ve 3tím patře činžáku, kde u mě v pokoji běžela fůra pulzních zdrojů a měřících přístrojů, přes ulici byla fabrika s fůrou frekvenčních měničů a dalších vydatných zdrojů rušení, nedaleko vozovna tramwají, a já se jednou vydal s noťasem na ulici "testovat" můj WiFi signál. V dodávce cca 100m vzdušnou čarou od routeru, ale "přez celej činžák" jsem měl špica signál, bez výpadků, to samé na asi 300m vzdáleném fotbalhřišti, ale viditelnost "přez okna", ale zase stínily protější budovy - signál též OK. Prostě dobrej výkonnej router (už podle odběru a ohřevu musí ten TX v něm mít slušnej výkon - teda v mW). Původně jsem ho chtěl použít i zde na vidlákově pro pokrytí areálu WiFi signálem. Že by běžel jeden PC stále (stejně furt běží...) jako "server", do něj by byl zapojen Jauwej3131 s Netem - to funguje, po LAN by to šlo do Zyxela a pak WiFi do všeho všude. To taky funguje, můžu třeba z noťasu na zahradě 200m tisknout v kuchyni na printu, prohlížet soubory ve všem a všude i z auta za vsí z noťasu, ale nedostanu se na NET - nevím PROČ??! V PC do kterýho je zapojený Jauwej3131 Net bezproblémů běží, ten PC bezproblémů po WiFi komunikuje se všema dalšíma strojkama, strojky mezi sebou taky, ale na Net se nedostanou! Kurva už! Tak díky moc za pomoc! - jinak o tom diverzitním signálu versus "mimo" až jindy - už by to bylo na jinou rubriku. Díky všem za rady - jo, a to jsem vlastně ještě nezmínil to, že v některých 2 či více anténových zařízeních nejsou pro každou anténu potřebné RX/TX, ale je to (S)prostě spojeno přes kondenzátor...
Tak asi Alfi.

když se nedostaneš na net, mrkni do nastavení tcp/ip a ověř, jaký máš skutečný dns server (nslookup).
při problémech s připojením tradičně: pokud se místo antiviru používá nesmyslný balík "internet security", vykopat tu blbost ven.
aha, jestli to z toho textu chápu, pc je nějak připojený na net a předává ho dále: asi "přemostění síťových připojení". toto ve windows nikdy spolehlivě nefungovalo, je to škoda práce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru