Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vada chipu na grafické kartě ?

Zdravím, tak z posledních sil se zase obracím na vás.
sestava

G3258 netaktovaná
4gb ram 1666mhz
SSD kingston
R7 250 gddr5
1080p monitor
Legalní windows 7 se všemi aktualizacemi.


Koupili jsme nedávno grafickou kartu, r7 250, vím, že je to totalní low end, ale na hry jako dota 2, lolko a counter strike bohatě stačí.. mimochodem v těchto hrach na full hd s nizkým nastavením detailu, tahá 60-120 fps stabilně, což je na 60 hz monitor dost v pohodě.
Problém byl, že karta dropovala FPS, takže si hrajete na 60-120 a najednou se sekne obraz a FPS běží 10-15.
Nad 15 se to nedostane, drží se to stabilně, občas pomůže alt+tab nebo restartovat hru a zapnout ji znovu, občas reset pc a občas se to vratí samo do normálu.

Pustili jsme se do oprav, v prvé řadě zkontrolovat teploty, ale vzhledem k tomu že byla karta nově rozbalená a zbytek sestavy taky, teploty byli totalně v normě 40-50 C.. ve velké zátěži byl strop kolem 60 stupnů.

Přišli na řadu ovladače, ale to taky nic nevyřešilo, vztek mě dohnal až k reinstalu windowsu.

Nově nainstalové legalní windows 7, aktualizace + drivery chipsetu, grafické karty a vše potřebné, poté stahnutí steamu a spuštění doty 2. Opět stejný problém s FPS, tohle je asi poslední kapka pro reklamaci, nenapadá vás něco ? Je možný, že R7 250 špatně funguje na full hd monitoru a vytvaří se tam nějaký problém, neumím si to vysvětlit. googlil jsem, našel jsem lidi co měli podobný problém, ale bohužel bez řešení, kde je chyba ? AMD je opravdu tak nespolehlivá značka, nebo je to problem nových driverů, které nejsou stavěné, pro tak starou kartu ?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny