Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje PC neutáhne GTA5 ani na nejnižší graf. nastavení

Panove,

diky svoji dlouholete zkusenosti se skladanim sestav, stovkam hodin na diskuzich a korespondenci s tech reviewery, jsem dospel k nasledujicimu :

Vzdy si skladej sestavu v zavislosti na tom, co na ni delas, pokud hrajes hry, jakou hru hrajes nejvice (tedy, jestli uziva vice jader, nebo je to nadkurevsky shit konzole port viz serie AC) a v neposledni rade - jaky mas monitor (tedy jake jedes rozliseni)

Kdyz tu vidim prispevky, ze CPU AMD jsou na hrani spatne a ze na 1080p gaming je treba 4GB graficke pameti, shrnul bych to jednim slovem - diletantstvi.

Debaty ohledne TDP a metodologie, kterou pri znaceni TDP svych CPU uziva AMD a Intel, si prosim, najdete na google, ale pri beznem vyuziti nema smysl TDP resit, pokud nejste tech geekove, co si hodi triko na benchmarku a nebo maji pocit, ze CPU Burn nebo wPrime jsou ekvivalentnem bezneho pouzivani procesoru... NEJSOU a navic se jejich pouziti nedoporucuje, protoze se dostavas mimo technicke parametry VRM na desce.

Pokud se ti chce platit kvuli zisku 15% FPS o tri ctyri tisice navic za Intely, prosim.

Tedy se dostavame k dalsimu bodu - Graficka karta je VZDY prioritni nad CPU... jeste nikdy se nestalo, ze bys (pokud nehovorime o dvoujadrech) videl nejaky zasadni FPS boost pri upgrade CPU, nez kdyz koupis o dve tridy vyssi grafickou kartu. I kdbys mel bottleneck, porad to nebude tak markantni.

Dalsi veci - za jak dlouho si muzes dovolit upgrade, pripadne novou sestavu ? Tady se pak nabizi udelat si rozpocet na dane komponenty, tedy slabsi zdroj, ktery ti vydrzi v prumeru tri roky, desku, ktera ti muze umoznit upgrade RAM nebo CPU, pokud bys chtel ze 4 jadra jit na vice jader napr.

Pokud jsi jen rekreacni hrac a staci ti, ze si obcas kliknes league of legends nebo neco s kamosema po siti a nejsi gamer uz z podstaty, nema moc smysl cpat do toho vice penez, nez je nezbytne nutne a postaci ti i APU, pokud jsi ochotny jit na 720p nebo mas doma starsi monitor s timto nativnim rozlisenim, jsi za vodou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny